Monday, May 8, 2017

a kávézó...

 A Starbucks kavezo kicsit masabb, mint a  tobbi..eleg szemelyes az egesz szervirozas, a kozvetlen kapcsolat, erdekli milyen a napod , mit csinalsz kesobb..megkerdezik a neved es rairjak a poharra.Minden kivansag teljesul a szemelyre keszitett italokban, legyen az kave, tea, cappuccino, mochaccino, late, frapuccino  es jo eg tudja meg mennyi fele van.Ezt marketing fogasnak tartjak sokan( a nevrairast), mert az elirt neveket  posztoljak facebook-on, vagy blog-ban, es sokan csupan azert vesznek egy kavet vagy egyeb italt, hogy a nevet elirjak.:)
Ahova jarok, van egy idosebb holgy, O meg soha nem irta el  a nevem, es nem csak pontosan de nagyon szepen is ir.Nagyon szeretem ha O van ott, mert mar nem is kerdezi, nevemen szolit.Sot azt is tudja mit iszom.(grande cappuccinot)
A masik kettot ket  egeszen fiatal lany irta ugy, ahogy..nem tudom az egneszt, hogy lehet igy elirni..brutalis.Az Agnes nem tul gyakori nev itt, de azert elofordul.Nem olyan, mint a Sue, vagy Mary, Nancy, Ann.Az irason persze latszik is, illetve az elirason a ritkasaga.
Egyfele ereklye a gyujtemeny, amikor ranezel es abbol is tudod, hogy nem ott elsz, ahol ugy irjak , ahogy ejtik, nem ott, ahol szulettel... sok szempontbol sajnalatos,  de  ez a szempont latvanyos is...

a kis kozepes nagy adag itteni elnevezese..small medium large helyett a starbucksban tall, grande es venti nevek vannak..sokszor humorizalnak ezzel is az itteniek:)

6 comments:

 1. Pedig nem bonyolult leírni a neved, de az az idős nő tényleg szépen ír és jól néz ki a felirat a poháron :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Azert is tettem el,annyira tetszik az irasa:) a masik ketto meg elrettento..de volt mar hasonlo rossz csak ki szoktam dobni:)

   Delete
 2. Milyen jók az ilyen barátságos helyek!!!!!!Vasárnap mi is voltunk egy kávézóban.:)

  ReplyDelete
 3. Nagyon jok MOnika:) egesz mas hangulatban tavozik az ember ilyen helyrol:))

  ReplyDelete
 4. A kávézóról bocs, de a Szerelem hullámhosszán jutott eszembe. A személyes kapcsolat, a ráismerés fontos, én is mindig szerettem megismerni, néven nevezni az olvasókat, az olyan személyes.

  ReplyDelete
 5. Nagyon szeretem aztv a filmet..neha neha meg szoktam nezni ha olyanom van:)
  Egy egesz mas minden beteres,ha neveden szolitanak..kisebb "csaladnak" szamit:)

  ReplyDelete