Tuesday, January 5, 2016

Ma reggel...


... -17 fokra ebredtunk,  csodalatos napsutessel.Estere -2 fokra melegedett, de holnaptol mar plusz lesz ismet.
Szeretem rogziteni a homersekletet, ha nem is naponta, de kesobb konnyu visszanezni milyen is volt az elozo tel.Olyan gyonyoruen szazagra szorodtak a napsugarak, ha tehettem volna ugralva jovok haza, jokedvet csinalt a hideg ellenere.Talan a joido vagy nem is tudom mi valtja ki, de lassan egy hete uj ev van es az emberek beszedessege nem szunik.Minduntalan megszolitanak..honnan ez a kardigan, meseszep, a taskam, a csaladi problemaik, a betegseguk..jo hallgato lehetek es tenyleg.Erdekelnek, nem csak ugy csinalok.
A postan alltam az oldalso asztalnal irtam, amikor egy holgy odajott szinten irt, es erezni lehetett, hogy beszedet akar.A regi idokrol beszelt, amikor egy belyeg meg  1 penny volt..nevettem, hogy en azt nem ismertem, en mar csak a 30 centeset.Annyi volt, amikor idekerultem, most 1 dollar folott van a helyi.O nagyon sokallta.A pennit be is vontak par eve.
A levegoben logott, hogy kozolni szeretne velem valamit, valami nagyot, valami rettentoen kikivankozik, mintha jovahagyast szeretne egy idegentol, egy helyeslest a tettere.
Most adtam fel a ferjemnek a valasi papirokat ..jott a mondat.Hirtelen megfagyott korulottunk a levego, vagy csak bennem, mert mit is lehet ilyenkor mondani..
Nem lehetett helyrehozni mar?-kerdeztem megis az ilyenkor szokasos kerdest. es mennyi ideig voltak hazasok..
22 ev hazassag, 12 ev kuloneles es nem nem lehetett, o nem akarta...mosolygott, kinosan, szegyenlosen, de legalabb nem hazudott.
Aztan elmondtam en hany eve vagyok hazas, megnyugtattam, hogy voltak hullamvolgyek, bizom benne meg lesznek is, nevettem hozza., de egyben mindig jo volt, az egyikunk mindig esznel volt, ha  masik nem is, de bevarta, amig eszhez ter.
Tetszett neki a megfogalmazas.
Aztan megkerdeztem van e valakije, tarsasaga, csalad...O van, persze igen..tancolni jar, kirandulni csoporttal, varro csoprtba is ...orommel vettem, majd minden jot kivanva elkoszontem.


Ma eszembe jutott azota a ferfi talan mar megkapta, mar lepergette maga elott a 22 evet, amiben sok szep is volt, gondolom, a +12 -t is , amit mar dac kiser, vagy duh, harag..es ilyen indulattal hirtelen alairta.Vege... befejezett mult, jelen, jovo.Ez az alairas egy befejeztt igeido az ev kezdeten.Tehat ok igy kezdik, masok mashogy.


Ki szomoruan, ki jokedvuen
Ki tervezve, ki ralegyintve
Ki betegen, ki gyogyultan
Ki haraggal, masik bekulve
Ki menekulve, masik celbaerten...
Csak nehany a  teljesseg felsorolasat mellozven.

Sokan sokfelen elunk, alszunk, almodunk, majd ebredunk..
 most joejt nekunk:).----> ez itt en vagyok alvas kozben:) a kezzel irott naplomba rajzolni is szoktam:)


* foto:Kaptam egy uj puzzle-t, most kezdek el dolgozni vele..a cicak itt is igen haosnloak, kulonosen a voros, olyan Gingeres, vagy csak en latom minden voros cicaban ot.