Wednesday, January 29, 2014

a dióról...Mar akkor szerettem a diot, amikor meg nem tudtam a szamtalan jotekony hatasat.Nem tudatosan, es nem tudomanyosan fogyasztottam, csak szerettem.Kulonosen a nyers diot szerettem, amikor a hejat le kell huzni, de ma mar piritva is nagyon .
Jo hatassal van a borunkre, az idegrendszerunkre es  allitolag karban tartja az agysejteket, okosan tart:) csak nehany a sok kozul, igy fejbol.
Hetente egyunk meg 3x 4x 4 szemet, tartja a mondas.
Lolat tudomanyos kiserlet ala vetettem, mert imadja a diot, ez eleg hamar kiderult.Imadja egeszben, imadja daralva, es imadja , ha dios suti , edesseg keszul.Egy eve figyelem, nala milyen eredmenyt erek el okossag szempontjabol:) annyit eszrevettem, hogy a diot barmiben felismeri, es ha nem is lett okosabb, de a dioszeretetunk is osszekot a sok minden mas mellett..
Lehet az dios kosarka, vagy csusztatott p


alacsinta, Lola orommel kostol, persze velem egyutt:)

2 comments:

 1. nekünk a spájzban ki van téve egy tálkába dió, s ha a párom vagy én bemegyünk valamiért, lehet belőle nasizni. Én még nem is annyira, bár szeretem, de a férjem rájár, minden este eszik belőle pár szemet:)

  hihi, van ízlése Lolának :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. A ferjed nagyon okosan teszi:)) en mar salataba is beleepitettem, sot van olyan teszta is, mertg egyedul, a dio az, ami akarhogy hasznaljuk fel, nem veszit ertekebol.Ja es a diofagyirol meg nem is beszeltem:))

   Delete