Thursday, January 2, 2014

fagyott világunk...


 Dr Zsivagoban van az a gyonyoru fagyott vilag reszlet, a kastelyban, ahol minden csupa jeg, hofeher, torekeny, huvos eleganciat sugarzo, csodaszep.
Advent utolso hetvegeje hozott hasonlo jegpalcent a kozelunkben szamos videkre- varosra, Torontoban 350 ezer ember maradt aram nelkul az egesz karacsonyi unnepekre.Talan most sikerult visszaallitani a megszokott rendet.Milyen borzaszto is amikor elveszitjuk, bar en csak belekepzeltem most magam.
Ismet sarkvideki levego arasztotta el a videkunket, -30 fokkal, de elofordul olyan is, ahol -40.
Az indianok az evszazad telet josoltak osszel, a mokusok soha ennyi magvakat, elelmet nem gyujtottek meg.Nalam is kiszedtek az osszes viraghagymam, kiastak szo szerint.Edzett vagyok mar reg, es valoban sok dol el az agyban.Ha arra gondolok milyen klassz fotoim lesznek, kevesbe erzem a hideget, na meg egyebkent is ilyen idoben 2-5 perc alatt serul  a bor, ami azt jelenti nem erzunk sokat..(egy ideig).:)
A parton feltorlodott ho nem kepes elolvadni, elmaradt az elsejei polar bear martozas is.
Szineket kerestem a telben , ebben a zsivagosra fagyott mesevilagban..es ugye aki keres, az talal..
5 comments:

 1. huhh...eloszthatnánk ezt a hőmérsékletet, mert itt meg hiányozna egy kis fagy, hogy a kártevők elpusztuljanak...hétvégére +15 fokot is jósolnak...
  Bújik ki az összes tavaszi virágom, a krókuszom már vagy 3-4 cm-es kis hajtásokat hozott, a korai nőszirom szintén teljesen kint van, de emelgeti a földet a többi is...mondjuk én mindig azt szoktam mondani, hogy lesz még ennek böjtje...
  Egy haszna van az enyhe időnek: nem pörög úgy a gázóra..:)

  Tényleg majdnem földig ér a sálad:)) és látom a kedvenc csizmád van rajtad:))
  Csini vagy, nagyon!:)

  ReplyDelete
 2. -30 fok??????? Hűűűű! És nem fagy be a tó,tavak??????Fáradt vagyok,,,,álmos nagyon.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Monika:) a to kb akkora mint Magyarorszag, mondjuk egy kis tulzassal, ehhez hosszu honapos ilyen minusz kell, hogy befagyjon.
   Pihend ki magad:)

   Delete
 3. A Doktor Zsivágó filmből nekem is eszembe jut néha az a fagyott világ a kastélyban is, és az is, mikor Sztrelnyikov vonata átrobog az emberek között az hómezőn.

  ReplyDelete
 4. Eva:) en szivesen kuldok Nektek, azert nehany nap utan mar kezd eleg lenni a sok minusz.
  A kepet azert tettem fel, mert ahogy neztem magam, kicsit beleillek a Zsivagoba:))ott oltoztek hasonloan.Persze lehet elfogult vagyok:))

  ReplyDelete