Sunday, March 9, 2014

légszomj...

"Valamivel 3 ora elott erkeztem a hazba, szandekosan adtam idot magamnak.Az ugynokkel 4 re beszeltuk meg, csak en kellek az alairashoz, mivel en vettem a hazat akkor, mikor is?egy masik eletben.
Konnyen kontrolalhattam  konnyeim igy, tudtam nem fogok sirni.Mar csak a smink miatt sem:)
Beleptem az ures hazba, idegen volt.Elindultam amerre a labam vitt, meg megallva, a falon a kepek helyeit , a butorok nyomait vigyazva.Ovatosan furkesztem, feltem  osszetornem oket egy egy kitarto bamulassal, visszagondolassal.
Az ablak nagyon fontos szerepet toltott be nalam, nagyon sokat ultem itt es irtam, legtobbszor csak fejben.
A kertben a  csengo hangok uztek trefat velem,csabitottak, neveteseim a bokrokkal tancoltak.Igazan bo termesu lesz a ribizli, amit tavaly ultettem...es mire termest hozott, mar nem nekem adja.
Ettol gombocos lett a torkom, sarkon fordulva meg sem alltam a haloszobaig, ahol veletlenul ott felejtodott az alomcsapdam.Az indianoktol tanultam, alvaskor a fejem folott kell lognia, hogy osszeszedje minden rossz almom, ne jusson el hozzam.Ugy dontok, hogy itt hagyom.Maradjon itt az osszes rosszal, ha volt, mert nem igazan tudok emliteni egyet sem.Jo csapda volt, de alatta mar nem en fogok almodni ezentul."


Nehez het van mogottem, hosszu ido utan ma olvastam bele a kezzel irt naplomba, a sorok utan elfogyott a levego..jovohonapban lesz ket eve a font irtaknak, azota nem gondoltam oda.Nem olvastam vissza, nem beszeltem rola, nem gondoltam oda akkor sem , ha eppen legnagyobb magany biztonsagaban ereztem magam.Egy evvel kesobb, vagyis tavaly ugyanazon a datumon kerulok korhazba, tudom, hogy nem veletlenul.Most ket evvel kesobb, szinte ugyanazon a datumon elfogy a levego..legszomj?
A pozitiv pszichologianak van olyan temaja: aramlas/flow..egyszer emlitettem mar tudom.Mindig eppen annyi idot toltunk valahol, valamivel, valamilyen korben, amennyit kell, utana tovabb aramlunk.Diohejban talan ennyi.Erzem magamon, a boromon, meg is tudnam jelolni az aramlasok szakaszait az eddigi eletemben.A keseruen edes fajdalma talan csak az, hogy soha nem egyszerre van jelen tobb faktor, vagy komponens..egyenkent er veget, atfedve egymast itt ott, csupan azert, hogy elfogyhasson a levego korulottem, bennem...ahogy a to olvad, tularad...elfogy-tularad ellenpar.Nem egyszeru ez nekem sehogysem, de lagalabb szep, nagyon szep.

5 comments:

 1. én annyiszor belegondoltam már, hogy mi lenne, ha elköltöznénk innen, ahol most lakunk, akár csak országon belül is.
  Egy részről örülnék neki, mert nyári viharok alkalmával csak a rettegés jut eszembe...másik részről meg gyakorlatilag minden mást sajnálnék. A házban minden zeg-zugot, mert minden helyiséghez kötődik valami, a virágaimat, az udvart, a szőlőt.
  ... és mert annak idején, mikor építettük, kis túlzással írva, de majd' minden téglához hozzáértünk...megint másik oldalról nézve meg már nagy kettőnknek, egyre többnek, nyűgösebbnek érzem a takarítást is stb. stb. Szóval vannak érvek és ellenérvek rendesen :)
  Most csak arról jutott eszembe, hogy idézted a visszaemlékezést a költözésetekről.

  Légszomj...telítve van a szervezeted, túl vagy terhelve, a hosszú tél sem tesz jót. Most írhatnám, hogy valamilyen úton módon lazítani kellene egy kicsit, de azt is tudom, hogy nem tudsz most.
  vigyázz magadra! fontos vagy másoknak, erre gondolj.
  Puszillak :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hat igen, a minden teglahoz eres az olyan mas.Pedig hosszu ido utan igy is lehet hasonloan kotodni, belakni, de ha Te epited , az egeszen mas.
   Majd nyaron pihenek, meg azert hetvegen is.A tel valoban nagyon hosszu mar, bar mara egesz jo idot kaptunk.Koszonom a szavaidat, mint mindig, a biztatas az embernek erot ad:)

   puszillak:))

   Delete
 2. Monika:) tudom en, hogy nehez ilyenre irni, de szuksegem van a kiirasra, hol itt, hol a kezzel irtban.Neha jo tudni masok, Ti, hogy elnek meg haosnlot.Kosoznom szavaidat, es kivanom a kivansagod teljesuljon!!

  ReplyDelete
 3. Mikor lelkileg nagyon lementem a mélyre, akkor volt légszomjam.Írd ki magadból legalább, ahogy most is tetted. Hátha segít.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eva:) koszonom Neked is, igen , valoban sokat segit.Muszaj kiirnom itt is ott is.Itt jok a megerositesek, igazan sokat segitenek, jo tudni, hogy mas is van hasonloan.

   Delete