Monday, February 15, 2010

Honvágy



Egyszer , egyetlen egyszer nem talalkoztam olyan kerdessel Te miert elsz kulfoldon..mind csak az elmenekult a nehezseg elol, hazaarulo fereg volt a legdurvabb, ahogy azonnal konkluziot vontak, kerdes nelkul megvalaszolva maguknak.
Azota azt hiszem mar harapofogoval sem tudnak kiszedni belolem, a miertjeimet.

Utalok tomondatokban elni.Megis igy eltem evekig.Mintha magamra haragudnek, buntetnem magam, gyakorolva a vallast, erezve a boromon, azt, hogy szenvednunk kell ahhoz, at kell eljuk, hogy tudjuk, megtanuljuk a reszvetet.
Leertekelt embernek erzed magad, aki csak hangszinekbol, mimikabol olvas, kiolvas, nagyon kiolvas, igy erezhet egy onmagat leertekelo szereto, aki mindig keszen all, hogy hasznalhassak. Amikor utazol a buszon, mar masodik eve ugyanaz az utvonal, es minden bokor, minden haz, minden felirat ugyanolyan idegen , mint az elso alkalommal.Erzed a boroddel is, becsukott szemmel is, mint pilotak a behuzott fuggony mogott, amikor csak a muszerekre hagyatkoznak, Te is erzed a boroddel, minden idegsejteddel a korulotted levo idegen kozeget.Az idegen zajokat, az idegen szagokat az idegen izeket.
Szegyelled magad, mert mindig a kifejezesed volt az egyik legfontosabb, ez adott onbizalmat, es elveszited egyik pillanatrol a masikra, devalvalodsz, mint egy ocska penznem, aminek a sorsa folott egy ejszaka dontenek. Varsz arra a valamire, ugy varsz, mint gyerekkorodban az elrejtett ajandekokra, csak itt nincs kituzott idopont, csak varod, mert eltet az a valami, amit nem tudsz megfogalmazni, ami nem megfoghato, csak benned van, es olykor kimutathato lazt produkal, olyannyira megdolgoz.
Belepsz a lakasba es a televizio varatlanul, felkeszuletlenul Budapestet lattatja, blokkolsz, levegot nem kapsz, mert ilyen szepnek meg soha nem lattad, egyik eddigi utadon megtett varos sem haosnlithato hozza.Lassan kibuggyan, folyik le arcodon a sos viz, amit mindjart izlelsz, mert patakzik, olyan gyorsan, mint azok a sebes kis patakok, akik barmin keresztul is utat tornek maguknak. Elsiratod ujra es ujra, es ma mar nem lazasan alszol el....