Wednesday, June 13, 2018

folklórral zárt tegnap..


Hajnal 3 mult, orult szirenazas ebreszt, csak jonnek csak jonnek es eppen elottunk hallgatnak el..muszaj megnezni..4 tuzolto, 2 ambulencia, rendorseg..tuz sehol, es nem tudom mi tortenik, de az ut le van zarva..vegul  nem tudom meg mi tortent, elsodornak az esemenyek...
Nehany oraval keseobb kimegyek a tornacra, ahol egy eger maradvanya fogad, fej nelkul..kozben Panda ul az asztalan, varja a reggelit, kedvesen nez ram..kap simogatast is, vegulis jol vegzi a munkajat..nehany hete tortent, hallottam ahogy leharapta egy eger fejet..ebben benne volt minden, eleg volt, lepjetek le, ez az uzenetem  a tobbieknek..a mai egy nagyon picike volt..aztan eszembe is jutott az a Tom es Jerry resz, amikor az eger botra koti  cokmokjat, elkoltozik:)

Kesobb indulnek , Panda jon a lepcson szemben velem, egy vereb  a szajaban..felsikitottam kisse, igy a vereb megmenekult, meg elt.
B. olvasta valahol, valoszinu mar le is irtam, de leirom ismet.. a macska ha madarat fog , megoli es leteszi, hogy lassuk, azt jelenti besegit  a haztartasba:D
En napi szinten fozok, konyhat  viszek, talan a megsokasodott salatak kesztettek  verebfogasra..nem tudom..de a reggelem egy horror eddig.
Mindentol fuggetlenul a macska semmit nem veszitett osztonebol, pedig megkap minden finomsagot..neha reszelt sajt, tejfol, tejszinhab..amikor akar valamit , de o sem tudja mit, olyankor kerulnek elo az elobbiek..
Szoval  a horror ellenere, nagyon jo macska, hetedik evebe lepett.

A foto korabbi,  nem volt kedvem a razos pillanatokban:)

Nap vegen, autopalyan megyek..eszembe jut az elozo napon olvasott cikk..mi az oka, ha valaki elfelejti akar az anyanyelvet is..traumahoz kotik a legujabb tudomany szerint..amint valaki uj nyelvet tanul, azonnal verseny  alakul ki a regi es uj nyelv kozott..ha az anyanyelven trauma erte, az ujabb nyelv fog nyerni..vagyis felejti az anyanyelvet ..gondolkozom rajta, meghanyom vetem..engem is ert trauma, de megis..azonnal  eszembe jut egy nepdal, amit fogalmam sincs hol es mikor hallottm utoljara, de razenditek..

Mar minalunk babam , mar minalunk babam, az jott a szokasba
Nem szedik a meggyet, nem szedik a meggyet fedeles kosarba
Felmegy a legeny a fara, a meggyfa tetejere
Lerazza a meggyet, Te meg babam szeggyed a rozsas kotenyedbe:)
majd atkapcsolok Korda Gyurira:)
O lady N tancolj velem,
O lady N ne mondd hogy nem..

Harsogva enekelem az autopalya sokasagaban, persze mindenki sebesen halad, ablak zarva, senki nem hall engem, es senki nem tudja milyen orommel tolt, hogy en barmit elohuzok, nincs felejtve..egyik nyelv sem nyert, kiegyeztek dontetlenben:) hazaerkeztem:) nyelvben, foldrajzban, szivben...mert en ejjel legmelyebb almombol ebresztve  is mindig tudom Budapesten most hany ora van..