Friday, August 11, 2017

állat(i) wellness...


1 napi program

5:45 AM
Csili ágya az en oldalamon van , a szemem sarkabol lesem, ul, figyeli mikor nyitom ki vegre..akkor azonnal felugrik korbecsokol,  orulten csovalja  a farkat, es alig varja, hogy megszolaljak.Menjunk ki, mindegy csak vegre ebren vagyok.Egy ket hasi simogatas, nyakmasszir, puszi a fejtetore,mehetunk.
6:00 AM
Panda mar varja, hogy bejohessen, de azert nyavogva egy ket yoga pozt bemutat, felugrik az asztalara.Simogatas, nyakmasszazs..neha ugy erzem egesz nap is elviselne.Kozben Csili lent ugral, bar korbeszimatolta Pandat de kevesli.Megerkezik Lola kisasszony, felugrik koszonni Pandanak, mivel ket kezem van, mar o is kapja a simit, masszirozast.Ma kicsit tovabb aludt holgyem, jegyzem meg Lolanak.A madarak is megszolalnak, ki kell takarnom oket.
Kozben keszitem a reggeliket es futtyogok a madaraknak.Panda az asztalan eszik a magasban, Lola megnezi mit kap.Majd talalok Lolanak, Csilinek...Csili megnyalja, de kozben odafut Lola tanyerjat is megszagolni, hatha o jobbat kapott..nem, nem, az enyem jobb, szalad vissza es befalja a reggelijet.Panda es Lola meg komotosan falatozik, Csili mar rohangal, ..na mi van meg esztek, siessetek mar kifejezessel..
A madarak is kapnak, magokat, tiszta vizet, es az este vett uj jatekot.Idonkent uj jatekot kell nekik venni, vagy cserelgetni a megvetteket, mert kulonben unatkoznak.Most egy rongyos tepegetost kaptak, ezzel el lesznek egy ideig.


6:40 AM
Panda meltosaggal kihuzza magat, befejezte az evest, kimert mozdulatokkal ugrik le, elindul a majd' egesz napot betolto alvasara.Valahova el fog bujni vagy a hazban vagy a szomszed garazsan, ahol meg jo arnyeka is van.Csili egy ideig kiseri, jatszana, de Panda mar reg kinott ebbol.Egy ket mozdulattal aztan tudatja is.
Lola is befejezte az evest, elem all nyafog.Egy ideje beveti lanyos fegyveret, igy szoritja kisse hatterbe Csilit.Meg nehany simogatas, puszi a  buksira, elmondom nehanyszor, hogy Ot szeretem, megnyugszik, elmegy lefekudni.
Csili szaladgal, megallitja a szivem, a kis kertben kikaparta az egyik cserep mimozam hajtasait..imad homokozni..nagy szerencseje van, hogy a masik cserep is van.Vegre o is elfarad, lepihen egy fogtisztitoval, ragcsalja.


16:00 PM
Az eves megismetlodik, ugyanebben a formaban.

17:00 PM
Aktiviti.Labda vagy egyeb visszahozhato jatek dobalasa, kozben Panda nyakgyakorlatokat vegez, o csak nezi:)

17:30 PM
uszas, furdes..Panda kimarad, Csili utalja, de muszaj, elvegre homokoztunk.


18:00 PM
Lola fodrasz idopontja..nalam

19:00 PM
ora utan szabadfoglalkozas egymassal, a gazdi agyara menes, bekites, szeretgetes stb.

Ez utan a gazdi is leul es wellness programot keres maganak, allatok nelkul valahol nehany napot:)Persze masnapra kialussza az egeszet es kezdodik minden elolrol.