Wednesday, June 16, 2010

plusz 1.


Lili ezt most Neked irom:)
..meleg nyarnak neztunk elebe, nehany eve tortent.A szomszedba egy kis keverek kutya kerult vendegsegbe/megorzesre egy hetre. Aranyos kis kutya volt, az enyem azonnal fulig szerelmes lett, naphosszat le fol szaladtak a kerites mellett, nem tudtam behozni, barhogy konyorogtem.Szerelmuket a kerites valasztotta el csak. A het elropult szinte, hozzaszoktam, hogy kutyika tudomast sem vesz rolam, csak a keritesnel rohangal, csahol, liheg sotetedesig.A vendeg kutya gazdaja megerkezett az utazasbol, jott es bucsu nelkul vitte a kutyajat az enyem nagy banatara.Futyultem, csalogattam, amig ratalaltam a keritesnel ulve nezi a masik udvart es csak var egyre var.Igy ment ez napokig, a kutyam szivet osszetortek, mar annyira sajnaltam, hogy oda talaltam neki , inni vittem, de semmi nem tudta jokedvre deriteni.Mondtam neki:Hiaba varod, elvittek, elment!
Hosszu hetvege kozeledett, kertben unnep a szomszedban, tele vendegekkel zajos gyerekekkel, sikitoztak, jatszottak.
Azt vettem eszre, hogy a kutya nincs sehol, megyek keresni, es boldogan csaholva megint le fol szaladgalas van, itt volt az elveszettnek hitt szerelme.Hogy ezek milyen boldogak voltak, majdnem kezdtem irigykedni:D Tudomasul vettem, hogy addig ugy sem jon be, hat nem is figyeltem, dolgoztam. Orakkal kesobb mar a hazban vagyok, amikor kopognak.Szaladok ajtot nyitni, nagy meglepetesemre, es szo szerint, a kutyam van a szomszed no oleben, a vendeg kutya gazdaja oleben.Irulva pirulva meseli, en meg hallgatom, es en is irulok pirulok, mert kiderult, hogy a kutyam a kerites alatt godrot asott, atment es hat nem akarom szo szerint kifejezni de egyutt lehetett a szerelmevel..a felnottek es a gyerekek nagy racsodalkozasara.A no kutyaja tuzelt. Egyik masik kislanynak befogtak ugyan a szemet, de nagyon nem tudtak eltitkolni a cselekmenyt:D
Zavarombol aztan eszhez tertem, es bar kinos lehetett, de megis elamultam, hogy ez aztan hos szerelmes kutya, legyozte az akadalyt, es ove lett a kutyalany.Egy teljesen beteljesult szerelemrol beszelhetunk, akarhogyis nezem:) Teltek a napok, hetek, napirendre tertunk mi is, es a szomszedsag is, bar neha napokon meg ma is jokat nevetunk, kulonosen amikor elkepzelem, hogy a kislanyok szemet letakarjak:) Szombat delutan, nyar vege, kopognak.Ajtot nyitok es ki mas all az ajtoban, mint a kutya gazdaja, 5 pici kiskutyaval egy dobozban.A kezembe nyomta, hogy itt vannak , oldjam en meg, merthogy az en kutyam bune ez, akarhogy gondolja. Allatbarat vagyok, a kicsik tunderiek voltak.Szaladtam kosarat venni, kiskutyanak valo ennivalot, es kozben kontaktaltam a kozelunkben levo allatos uzlettel.Meseltem hogy jartunk, es mit gondol be tudja e venni, hogy jo helyre keruljenek.Kert egy hetet, akkor hivjam ujra, mert ha hiszem ha nem , de a gazdasagi valsag, lassulas a kutya eladasra is belyeget nyom. A kicsik eleg hamar megszerettek itt, napkozben a fuben a kertben, ejjelre a nappaliban a kosarban.Elobb, mint vartam csorgott a telefon, varja a kutyakat menjek.Bevittuk, allatorvos megvizsgalta, teljesen rendben volt veluk minden.Mar amikor ott voltam egyet eladtak, es hallottam a kisfiunak mar 6 haziallata volt,nem mind kutya, de orulhettem, hogy jo helyre megy.Nehany nap mulva mentunk latogatni, egy sem volt, mind gazdara talalt.Talan jobb is volt igy, rossz lett volna oket ott latni.

Hogy csattanot is irjak hozza, az a mondas, hogy az embernek olyan a kutyaja , amilyen O..sokaig zavarban is voltam, amikor a hazbol kilepve valaki tekintetet elkaptam.Mindig ez a mondas ugrott be:)na de elmult, mert sajnos minden elmulik, meg a jo dolgok is.
Akartam adni Neked bucsuzoul egy nem sirosat, nem hahotazosat, de mosolygosat, mert minden jo, ha a vege jo:)

4 comments:

 1. Nagyon köszönöm Ágnes ezt a kedves kis történetet és igazán meghatott, hogy nekem címezted:) A minden jó, ha a vége jó mondat már gyerekkoromban is elszomorított kicsit, akármilyen boldog vége is lett, hisz azt jelentette számomra, hogy valami befejeződött, pedig még olyan jó lett volna, legalább egy kicsit....Ezért aztán arra gondoltam, mi lenne, hogy ha írnál még pár ilyen utolsót?:)))
  Szép napokat Neked Ágnes,

  "Minden úgy megérint - Úgylátszik: Sose nő be a szívem lágya" Fodor Ákos

  ReplyDelete
 2. ..hat nem konnyited meg nekem Kedves Lili:)mivelhogy az en szivem lagya is lagy,de eppen ettol esik jol a ragaszkodasod.Tuloznek ha nagy szavakat irnek, mert nemreg kapcsolodtunk, de ha jol latom egy nagyon kifinomult affinitasu, erzekeny, szepre vagyo emberke vagy:)
  Maradj ilyen, es ha olyanod van levelben barmikor megtalalsz.

  puszillak, olellek
  Agnes.

  ReplyDelete
 3. Minden jó, ha a vége jó... ebben csak a vége szót nem szerettem sohasem. Ahogyan azt hiszem, kicsit most is összetörik a lelkem, hogy a blogos közösség egy olyan értékes ember írásaival lesz kevesebb, mint amilyen te vagy. Közben pedig hihetetlen nagy tisztelettel adózom feléd, hogy a szabad idődet inkább valami hasznosra, igazán fontosra fordítod, amivel többet tehetsz az emberekért.
  Ez a dal jutott eszembe rólad: http://www.youtube.com/watch?v=k2W4-0qUdHY
  De azért én megkönnyeztem ezt, mert a búcsú sohasem könnyű, és nem is nagyon szeretek. Önző lélek vagyok, aki nehezen enged el bárkit is.
  Én bízom abban, hogy még visszatérsz majd egyszer ide, illetve, hogy még hallunk majd egymásról. :)

  Nagyon sokszor ölellek és puszillak! :))

  ReplyDelete
 4. Kedves Amelie:)

  Toled egeszen mashogy koszonok el, hiszen igazan van tortenetunk:)a dios kosarakkal kezdodott:)
  De egyelore tobbet nem vagyok hajlando elarulni, csak remelni tudom, hogy az oldalad nem lyukad ki:)

  puszillak!

  ReplyDelete