Monday, March 25, 2013
sonka-főpróba..
..rajottem azert fontos a hagyomany, ha mashol elsz, mert az vagy, amit hoztal, es persze amit te magad is hozzateszel, de fontos a gazdag mult, talan az is lehet csak nekem ennyire.Fontos, hogy apoljam.Mar nagyon varom a penteket, akkor szoktunk tojast festeni.
A ferjem a fius oldalarol ad hozza, megvette a sonkat, kolbaszt:)es uj recepttel jott haza penteken, probaljam ki majd.Tavaly a mezes sonka volt az ujitasom, B.bizik abban, hogy iden is kituntetem az unnepet az izzel, vagyis en is adok a hanyomanyunkhoz , igen keszitek ugy is.Mostani ujitas a sutoben, nagyon pici vizet alaontve, foliaval beboritva.Nem szoktam szolni, de szeretek probat tartani, nem utolso pillanatra hagyni.Egy nagyon kicsi darabot bedobtam igy a sutobe meg penteken.
Az iz az egesz benne marad, valoban nagyon finom, es puha es nem szaraz.Lelkesen tartottak foprobat a ferfinepseg, csak B.aggodott, mert azt hitte ugy, mint neha szuletesnapi ajandeknal, elorehoztam a Husvetot, es "osszesen ennyisonkavoltanya"? ketsegbeesett kerdessel koszonte meg a foprobat..megnyugtattam.
*a sonkat tepsiben, nagyon pici vizzel alaontve 370-re allitva tettem a sutobe, es letakarva.A mennyisegtol fuggoen, 2-3 oran at sutjuk-paroljuk.A vizben fozott sonkabol elegge kifo az iz, ami persze jo a tojasnak, es kolbasznak, de igy benne maradt, es valami nagyon finom volt.
Es hogy meg adjak abbol, amit en teszek hozza, ezt most joga-namaste gyakorlat utan teszem be a naploba, amit nem otthonrol hoztam, mamuka nem jogazott, de amilyen kapcsolatunk volt, szerintem rabirnam, hogy csinalja velem:)a hajat is engedte levagni, amikor fodraszt jatszottunk.
**tavalyi mezes sonkas foto