Tuesday, July 3, 2018

Up North(helyett most)...

 Kiurult a varos a hetvegere, szombati last minute vasarlasomkor allapithattam meg.Szinte egyedul lezengtem mindenutt.A hohullam es  a hosszu hetvege  egybeesese , a fociorulet , nehez volt eldonteni az emberek hazon belul vannak husolnek-szurkolnak, vagy valoban eszakra tavoztak.
Az indianok annak idejen miutan atkeltek a Szent Lorinc folyon, itt a hatarmenten tanyaztak le.Foljebb az idojaras miatt nem tudtak menni, akkor meg nem volt aram, nem volt global warming.Majd a telepesek is itt ragadtak le.
Vannak kifejezesek, melyek ott abban az orszagban/vilagban egyszeruen ulnek, nem szorulnak magyarazatra..ilyen az Up North is..kisse talan hasonlit az otthoni vilagga megyek kifejezesre, bar ertelmezve mast mast jelent de mint kifejezes elofordulasa, megmagyarazas nelkul eleg jo hasonlat.
Tehat ha valaki itt azt mondja  a mit csinalsz hetvegen kerdesre..eszakra megyunk, teljesen ertelmes valasz.Senki nem boncolja es megis hova, mit csinalsz stb reszeltkerdesekkel.Az Up North magaban foglalja a vad, civilizalatlant, a tavakat, horgaszast, furdest..csak lenni a vadonban szabadont.. a mi elso Up North-unk  Simcoe lake es videke volt..minden nyarat ott toltottunk..es persze mindenkinek megvan az eszaki tava, helye, amit Up North-nak nevez.
A foci miatt mi itthon maradtunk termeszetesen, buffet keszitettem, amibol mindenki maga szedett  amikor megehezett,2x grilleztunk is, beiktattunk minden nap ketszeri  vizpartot ha nem is eszakot, ha nem is a nyaralot...diohejban benne volt a hetvegeben az up north, ha nem is utaztunk evegett, meg tuzijtekot is kaptunk.
Kattintgattam  rendesen, de a tegnap delutani kislanyt,  a divatot,amit viselt semmi nem mulja folul..


* Kanada szuletesnapjat unnepeltuk, a viraggal is.