Thursday, November 19, 2015

csupán....

 ... azert foztem ma olaszt, hogy kiprobaljam az ujonnan kapott talam:) milanoit foztem, sajat szosz nelkul, siettem, hogy mielobb a talban vegzodjon az egesz.
Van egy no, pioneer woman neven sut foz, blogot ir, es csodas porcelan edenyeket fest.Mar van so bors tartom, bogrem, vajtarto es most 3 darabos tal keszlet.Meg az ize  is jobb volt a milanoinak ebbol szedve.
A bogret egy nagyon finom, kulonleges mezes narancsos izu teaval avattam fel, mikozben szurcsolgettem, fejben kalandoztam.
Hihetetlenul ropul az ido hallom mindenkitol.Nehez elhinni hogy majdnem kivegeztuk a novembert is, ugy elszaladt, mintha nem vettem volna benne reszt, pedig de.
Kanadai nyar volt meg ma is, kozel 20 fok, tegnap az arcom napoztattam a hasonlo homersekletben.Nehez elhinni, hogy karacsony kozeledik.Ugy elem meg, mintha mindenutt hoval kapcsolodna az unnep.Aki abban nott fol, mashogy nem is tudja elkepzelni, csak feheren, csipos hideggel, es kozben is hatalmas pehelyu havazassal bentrol nezve.Csak leirva , elkepzelve is szep diszlet az unnephez.


Lattam egy kemenyseprot talan szerdan estefele..gyorsan kerestem a gombom, de nem talaltam meg a szoknyamon sem, igy gombijjan a ket ujjam (mutato es kozepso) keresztbe raktam, ugy kivantam valamit.Kozben pillanatok alatt futott le a film  nyitott szemeim elott, nagylanykent mennyire orultunk, ha kemenyseprot lattunk, ugy bicajjal, nagy karika kotroval. Olyan fontos esemeny volt, hogy mindig elmeseltuk egymasnak orommel, izgalommal.Ez a kemenysepro mar nem bicajjal jar, minibusza volt, az oldalara rafestve mestersege.Csak abban bizom a szerencsehozo kepessege nem valtozott, a jarmutol fuggetlenul ugyanaz maradt.


Nagy esemeny talan  az, hogy gaz es villanyfutesunk van, es most vettunk egy fatuzelesu ontott vaskalyhat harmadik alternativanak.A kandallo sajnos villany:( pedig csudaszep.Atalakitani nem tudjuk, mert ahova epult   ott nincs hely kemenynek, a kandallohoz meg ugye specialis  valo.
Tegnap este probaltuk ki eloszor  a kalyhat, ropogott a tuz, nagyon jo hangulatot adott a koran sotetedo haznak.Puskin, akit kozben James Bondnak kereszteltem at , maris kiberelt mellette egy helyet.Pandat riasztotta, Lola semleges maradt.O ugyis mindig ott van , ahol en.


A hirek bekusznak tudatalattinkba, meg akkor is, ha tagadjuk.Mi is keszulunk valamire, valami osszeomlasfelere, nem is tudom.Es persze nem ugy, hogy beszelunk errol, vagy eszerint elunk, nem.Minden ugyanugy megy tovabb, csak kozben felszerelkezunk olyano extrakkal, melyekkel eddig nem.Erdekes, soha nem voltam ilyen.