Thursday, January 1, 2015

hagyományaim...


Hagyomanyorzo vagyok mondjak rolam, es magam is ugy gondolom.Bar eleg sajatosak a hagyomanyaim, raadasul otvozom ket orszaget.Innen onnan kiveszek egy egy megvalosithatot, magam kepere formalom aztan, de meghagyom annyira eredetiseget , hogy felismerheto legyen.
Termeszetesen mindig lencset fozok elsejen..neha elore elkeszitem, nem art az izenek.A ropogosra sutott hajszalvekony kolbaszkarikakat egy francia lanytol tanultam, azzal szorom meg eves elott, aki keri.A szakacskonyv mellette ajandek volt:)
Lencseeves elott, du. 1 orakor van a szokasos polar bear dip, az orult jegesmedvek megmartoznak a toban, igy koszontik az Uj Evet.En ugy, hogy megnezem oket, es orultsegnek tartom, de el is ismerem valahol a mereszseguket.
Ma igazan a sorbol kituno volt az idosebb uriember kalapban es bundaban.Nagy meglepetest okozott amikor levette, raradasul megfordult es hat mi is fordultunk zavarunkban, mi a szegyenlosebbjei.Hosiesen megmartozott a tobbi orulttel..le a kalappal, illetve neki a fejen maradt, a csokornyakkendo meg  egyenesen szavamat vette:)

ma reggel -11 fok volt, a parton szelben merten hidegebb.


Hogy fontosak e a hagyomanyok? szamomra valamiert igen, talan osszekot multtal, osokkel, akiket csak igy  ismerhetek...pontosan nem tudom megfogalmazni a miertjet, de ha kimaradna, borzasztoan bantana.

6 comments:

 1. Julia Child? Ez igen! Jó főzést belőle. A fotók láttán kissé kirázott a hideg.Az úriember nem semmi! No, meg akik ruhástól mentek be!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Igen Aniko:))annyira akartam ezt a konyvet mar regota es most megkaptam.
   Hideg volt nagyon, szerintem szelben vagy -20 is volt, de ez sekit nem allitott meg:)Kellenek az orultek is.

   Delete
 2. Jujjjj :) Még így is fáztam, ahogy néztem a képeket :)

  Én nem sok hagyományt tartok be, de lencse az nekem is szerepelt az étlapon :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Egyszer akartam valtoztatni, nem foztem lencset, masodikan rohantam a boltba lencset venni:D ez valahogy nalunk sem maradhat el, meg az "orultek" csodalasa sem:))

   Delete
 3. Boldog új évet, kedves Ágnes!
  Kevesebbet voltam, de napirendre tértem :)
  És legyen úgy, hogy idén is sokat írj-hagyományodhoz híven szépeket :)
  Szeretetteljes üdv!

  ReplyDelete
 4. Nagyon szepen koszoom Julia!!:) en magam is kevesebbet voltam, de lassan visszatalalok:)
  Viszont kivanom a legszebbeket Neked es csaladodnak!:) egy Nagyon Boldog Uj Evet!

  puszillak:)

  ReplyDelete