Sunday, September 11, 2011

gólya hozta,/vitte ...




Luca szeke modra keszul ez a samli, az is meglehet Luca nevet kap majd , ez volt az ujabb monologom csattanoja, a Luca.
Ha mar Luca, es samli, es ovis kisfiu, akkor semmi furcsasag nem volt abban, hogy szoba jott az elso alvo , hajas babam, amit kaptam a noveremtol.Amikor vizszintesbe kerult becsukta a szemet, csodalatos hosszu szempillai voltak, es fonott copfja, ha kicsit elore dontottem , sirt, es azt mondta :maami..meg a hangjara is emlekszem, pedig megkesett vele a noverem kicsit, mert akkor kaptam az elso szerelmes levelet I.Misitol.

Azt gondolom sokszor, nem vagyok biztos abban, ma kislany szeretnek lenni, tudataban az en kislanykoromban megeltekkel, azok emlekeivel.Minden olyan egyszeru volt.A golya hozta a kisbabat, a Jezuska-Telapo az ajandekot, a nyuszi a tojast...sorolhatnam.

Ezzel szemben ma, a Telaponak dietazni kell, mert a nagy hasa nem jo pelda a fiatalsagnak, a nyuszik vedett allatok, akik nem csokit tojnak, a kisbabat pedig egyertelmu , hogy nem a golya hozza, mivel ilyen babakat arulnak, barbie babakat...semmi varazs, semmi mese, semmi kepzelet, a titok nem titok tobbe, a kislanyom, ha lenne, vagy ha en lennek, siman vegigjatszhatom a szuletest..nekem meg igy felnottkent is sokkolo ez a kep, majdnem horror.A zavar ott fokozodik, hogy Ken a doktor, olyan szettet is arulnak. Aztan abba a bonyodalomba mar nem is szeretek belegondolni, hogy mai kislanyoknak a kulonbozo fele csaladmodelleknel, ahol azonos nemuek vannak, azt sem lehet tudni ki az anyuka, vagy az apuka.Csak nezhetnek szegenykeim, hogy milyen felallas ez.En is igy neznek, zavartan, majd kiabrandultan.

A nagy leepitesekbe ugy latszik a golya is belekerult, elvesztette munkajat, hivatasat.Leul es nez maga ele, mint amikor a roka lapos tanyerban talalta a vacsorat .
A gyerekkorhoz hozzatartoztak, reszesei a mesek, a varazsok, a csodak.Ez a varandos baba meg bumm..mar csak az a kinos, ha megkerdezi a kislany, hogy anya hogy kerult oda a kisbaba?Na talan ekkor eloveszik a golyat, hogy a hosszu csore bedobta, mert az en varazspuszis verziom egyertelmu, hogy szoba sem johetne.

Olvastam arrol is, hogy ovodakban kezdik megszuntetni a kek-fiu, piros-kislany jelolest szinekkel, kezdik feszegetni, hogy nem fontos a gyerek nemet tudatni, eleg, ha a szulo tudja, es ilyenkor, ilyenek olvasasa utan olyan fejgorcsom van, hogy csak annak orulok, hogy nekem nincs kislanyom, kisfiam, mert en nem is tudom merre haladunk, de az egyertelmu, hogy a golya ahogy hozta a babakat, ugy vitte el az almainkat...