Sunday, April 8, 2018

feminine..

-A puzzle egy  semleges  jatek, de Te meg azt is csak feminine tudod csinalni anya..mondja B.
Felhuzom a szemoldokom, jelezven az erdeklodesem a folytatasra.
-Te csak leulsz es illesztgetsz,szeszelybol, amikor eppen kedved/idod tartja.Nem erdekel mikor van kesz, szorakozol.
En mashogy csinalnam, kihivaskent, feladatkent,amit azonnal meg akarok oldani, befejezni.-mondja tovabb
Algoritmikus gondolkodassal  szettorom/lebontom  reszekre, csoportositom a szineket, a vegeket, es addig csinalom, amig be nem fejezem.
-A puzzle szamomra jatek,szorakozas..mondom en.Elveszek a nezesben, a keresesben, az agyam kiurul, ha valami rossz volt bennem, megszunik.Mindig orom egy ujabb darab beillesztese.Ennyi.Allitolag stimulal, edzesben tart, a szemem is es az agyam is, mindenfele megeroltetes nelkul.Szamomra a kozbeni jatek  fontos, nem feletetlenul a befejezes.A megtett ut, nem eppen a cel, tudod..mosolygom el.
Azt hiszem azert is szeretem, mert lehet egyszemelyes, nem fuggok senkitol, ha kedvem van hozza.Az elmeny, amit ad, nem csokken semmit, ha egyedul vagy tobben jatsszuk.

Kozben meg ha valaki csevegni akar velem, mondjuk a politikarol, a valasztasrol, szabad:)
Mindig csodalkozom , ma is, a vilag tekint rank, ilyen pici nemzetre...persze hulyeseg a csodalkozasom, a korhaz , ahol apa volt, le is fotoztam, egy magyar ember penzebol epult, a neve ott van a falon..a gyogyszer amivel engem meggyogyitottak Kobanyan keszult..es itt vagy Te, B. aki egy oceannyira szulettel, megis csupa hagyomanyhordozo izig verig.A szulo teszi a dolgat, de a gyerek amivel szuletik azon nem tud valtoztatni..nem is szabad erovel.Nevelessel el lehet nyomni onallo akaratokat, de elobb utobb felszinre tornek.Az vagy, aminek szulettel..es ezen senki es semmi nem tud valtoztatni.Es milyen jo, ha igy van:)