Monday, October 23, 2017

23...

Te nagyon nehezen engedsz kozel magadhoz, de akit igen, az fuggodde valik..mondta egyszer a ferjem, talan 10 eve mar.Meg  a masik hazban, az elozo eletunkben, ahogy szoktam fogalmazni.
Milyen erdekes, hogy az ember elete egy pillanat alatt valtozik meg..lehet ilyen vagy olyan iranyu, de egyetlen masodperc is eleg hozza.

A doktorno mondja a diagnozist,kopognak a szavak a fulemben, a szivem melyen..olyan erzes volt, mintha nagy uresseg volna bennem aminek az aljan hatalmasat koppan, viszhangzik..es nagyon sulyos, megmasithatatlan amit kozol, en megis azt nezem hogy faradt arcu, kisse siet is, mintha turelmetlen volna..nem tudom eldonteni ki akar elobb ezen tul lenni o vagy mi.Az is lehet o sem tudja.Minden gondolatfoszlannyal tavolitom magamtol amit mond, hatha vissza tudok menni idoben oda, ahol ez meg nem tortent meg, hatha nem is fog.Hatha a szokasos intenziv almom egyiket elem  meg most is, majd fel fogok ulni es keresem az egeszet.Aztan megsem ulok hirtelen fol, kilepve az alombol, maradok allva benne, nezem a ferjem, fogom a kezet, ahogy fekszik, nem engedem el soha.

A tegnap utan ma is hosszu orakig tavol voltam Csilitol, hogy az iras bevezetese is ertelmet nyerjen..ul es vonyit, mint gyermekkoromban a szomszedek Buksija, amikor a gazdaja haldoklott, egesz ejjel uvoltott bele az ejszakaba.Tegnap B. kitalalja, hogy keszitsunk videot, ahogy beszelek Csilihez, amit ma bejatszik neki vonyitaskor..egy ideig elhallgat de utana annal jobban sir, mert nem erez, nem erint…

Hazajovunk..Panda es Lola egymas mellett allva turik a simogatast, egyet a macska egyet a kutya kap..mert Csili a bal kezemben a nyakamba borulva, probal megnyugodni, elhinni, hogy itt vagyok.

A ferjem is engem valaszt, apolashoz, bennem bizik csak...nem lesz konnyu es rovid, de tokeletes lesz.Lelek es test megkapja ami kell.A korhazban a muszerek, gepek helyettesitik azt, ami a legfontosabb egy elesett embernel.
Megint keveset es felszinesen aludtam, de hajnalban meg nem vagyok faradt, majd delutan 5 korul erzem.