Sunday, November 16, 2014

az elsõ hó...


Gyongeden havazott egesz nap, meg mindig, bar nagyon keves maradt meg.A beton csupa viz, de az agakon, bokrokon, hazteton  porcukros a latvany.Innen visszatekintve nehez elhinni a keddi 20 fokot.
A forgalom meg mindig eros kinn, ejfel utan ul el tobbnyire, nehany orara, hogy ujbol erot meritve zugjon a zaj.
Az uzletekben kipakolt karacsonyi keszulodes a havazassal egyutt mar nem olyan idegen, szinte ertelmet nyert igy. Konyveket rendeltem , ajandek lesz, egy sajatmagamnak is.Keresni kell indokot , hogy onmagam is ajandekozhassam.A horoszkopom szerint tobbet is megengedhetnek magamnak,mint ahogy elek.Talan.
A konyv kapcsan ujbol eszembe jutott az orokos hasonlitas(en is csinalom) a filmmel, ha van olyan, az  eppen aktualis konyv valtozata.Idobe telt, amig rajottem mennyire nem szabad hasonlitani.
A konyveknek nincs zenejuk peldaul, mekkora veszteseg lenne ha  egyes filmzenet soha nem ismertunk volna meg.A kepek, a latvany, meg akkor is potolnak, ha sok sok resz kimarad a filmbol, ami a konyvben szerepel.Ki lehet venni a velojet, arra epiteni , es bar roviditett, de a mondanivalon nem valtoztat.Az uzenet megmarad igy is, ugy is.

3 comments:

 1. Ágnes a kedvenc filmem, ahogy a Csokoládétól is elájultam filmen. Könyvben? Egész más volt. Néha kell andalogni, ábrándozni, s álmodozni, velük aztán lehet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nekem is a kedvencemme valt, es a Csokoladet is nagyon kedvelem.Konyvben nem olvastam.
   Ugy biza, kell almodozoni:)

   Delete
 2. Minden relatív.
  De az, hogy szólhatok, kizárólag jó:)
  Üdv, üdv, üdv!

  ReplyDelete