Sunday, August 5, 2012

szinház az élet...

A filmeken oly sokszor latott, evrol evre tokeletesitett technikammal , bokabol egyetlen hatarozott lendulettel rugtam le a tusarkum, akasztom mutatoujjamra, masik kezemben pezsgos poharban jeges limonadeval egyensulyozok a furdoszobaba.Bar a  tusarku a kezemben, megis labujjhegyen maradok, marad az ivelt talp, labujjhegyen egyensulyozok tovabbra is, szandal nelkul.Ezen  mosolyogni kell, mert ertelme nincs, de mokas.
Csufondarosan szemezek tukorkepemmel, a raccoonosra dorgolt sminkes szememmel.
Hogy lassam, hogy varazsolt el a szinhaz, az a kulonleges hangulat ami mindig bekerit es fogva tart utana is, nehany oran at.Ismet elnezest Mr.Shakespeare, hogy bar az on fesztivalja, de megis inkabb a Keritonot valasztottam V-ik Henry helyett.
Az ejszaka, a hangulat, az elvarazsoltsag nem hagyott nyugodni, csak lenni, a megszokott legyozott, utaztam  fejben.
Vannak tavaim, patakom, sziklaszirtek, ha akarom..
...van vizeses, kicsi nagy, van safarim, indianok, osszel indian nyaram, amikor nem egy dalbol hamozom ki, milyen is lehet, amirol az enekes olyan szepen mesel.
Van mindenfele element, ami kell nyaralashoz, szinhazhoz, elo, nem csak mozgo, motion picture ez, magaba foglal, tagjava, reszeseve tesz.Majdnem foszereplove az egyszemelyes darabjaimban, amibol en folyton narratort, mellekszereplot gyartok meg igy is, meg kepzeletben is, hogy mint kivulallo leshessem, figyelhessem, kritizalhassam, biralhassam az egyetlen szereplot, onmagam.
Ugy lehet keverni ezeket az elementeket, mint kartyapaklit egy jo ultinal.Fugg a jatekos lelketol milyen lapot osztunk, vigjatekra vagy dramara hangolodot, egy kis onsajnalatra eppen...
Jo szinhazba menni, es jo utana szinhazasat jatszani is a a nagy muben, az eletunkben...

aug.04, szombat ejjel,2012



"All the world's a stage, and all the men and women merely players: they have their exits and their entrances; and one man in his time plays many parts, his acts being seven ages."
William Shakespeare