Wednesday, October 14, 2015

hogyan (ne)forraljunk tejet...


Odatettem a tejet forrni..mondom a ferjemnek, vigyazz a tejre , ki ne fusson, mindjart jovok!
Amint lepek a konyhaba latom a tej fut  az edenybol, a ferjem ugral korulotte:) Mit csinalsz ?kerdezem.. Vigyazok  a tejre, mondja:)
Hogy ki ne fusson a konyhabol? kerdezem    Osszenevetunk.
Persze utalom az egett szagot, a tisztitast utana, de legalabb jot nevettunk.
Azota kb 3 x csinaltam kakaot, mind a haromszor ugy futott ki, hogy ott alltam mellette, vigyaztam ra:)

erdekesseg/
Kepet kerestem a neten a tortenetemhez,..tobb olyan helyet talaltam, ahol leirja, 8-10 lepesben hogyan forraljunk tejet:D komolyan leirja, hogy bontsd ki a  zacskot vagy kartont(meg ollot is emlit, amire szukseged lehet a tej es az edeny mellett), hogy ontsd bele az edenybe, kapcsold be a tuzhelyed es igy tovabb:)Ez am a tejforralas tudomanya. Mar csak azt hianyoltam nulladik lepesnek, hogy menj el vedd meg a tejet!!:) vagy uram bocsa' fejd meg a tehenet!!

Tehat a cimre terve, ne igy forraljatok tejet ahogy en:)ha megis kifut, a konyhaajto legyen zarva, ha a  tej nem is hagyja el a konyhat, de  a szaga is maradjon ott.

Kozkivanatra a  sult korte elotte utana foto es leiras.
2 granatalma es egy citrom levet kinyomjuk..a granatalmat  kettevagjuk, fakanallal kiutogetjuk a magokat.Ebbe teszek egy kanal vaniliaaromat,keves barnacukrot vagy mezet.Meglocsolom vele a korteket, szilvakat, beteszem a sutobe kb 40 perc alatt kesz.Nem tudom elmeselni milyen finom onmagaban de a sult pulykahoz is isteni volt.Sutes kozben is tobbszor meglocsoljuk a gyumolcsoket.


 elotte
utana
+1 Turo Rudi torta:)