Sunday, June 16, 2024

a hasonlat

 Irj mar valamit-mondja inkabb kerve , mint utasitva/felszolitva

Valami hasonlatot? kerdezek vissza evodve


Uuu igen, azokat nagyon szeretem


A minap Ket lany, tizenevesek, de mar inkabb a huszhoz kozel, bugyiban mentek a boltba.Beparkoltak hozzam kozel, majd kiszalltak bugyiban, es hat folul sem sok anyag takarta oket.Meg arra gondoltam mindjart visszalepnek, hogy a kocsiban maradt a nadrag vagy szoknya, vagy valami textil..de nem..olyan nyugodtan setaltak beszelgetve, mintha legalabbis maxi telikabat lenne rajtuk.


Ugy kepzeltem  arrol csevegnek, mi az elet ertelme..mert miert ne lehetne ennyire mely tema ennyire sekelyesen oltozve?a gondolat nem ruhafuggo.


Aztan arra gondoltam az elet ertelme olyan, mint  a grillezes a kerti-partikon.Nem az eves a lenyege, nem az evesrol szol.Maga az egyuttlet, a hangulat, a fustos etelek nevetve majszolasa, kozben aradozunk milyen finom.Pedig nem.


Az elet ertelme  is maga a megeles, nem valami egyetlen cel beteljesedese.Csakugy, mint a kormos, kesernyes etel, az elet sem jo.Alapvetoen, osszesegeben eleg vacak..az idoszakonkent megjeleno boldogsagpillanatok oldanak, ket nagyon nehez idoszak kozott kioldanak,felszabaditanak, hogy tudjunk tovabb lepni.


Mert hagytad abba az irast?
Ha azonnali , gondolkodas nelkuli valaszt varsz, mar nem emlekszem..arra viszont igen, ha barmit le akarunk tenni, abbahagyni, akkor ertuk el a celt, ha az inditekra mar nem emlekszunk.:)

Fotók és képek Hasonlat témában | Shutterstock