..ma Jancsikam nevnapja volt,es mig a sajatomat mindig elfelejtem, addig az ovet soha.
Igyekeztem olyannal kedveskedni, ami finom, egeszseges, es telet-karacsonyt is idezo egyben.
Hat persze, hogy almat es kortet sutottem.
Az almakat kicsumaztam, es mez-fahej-dio-citromle kevereket keszitettem, amivel megtoltottem .A tetejere keves lekvart tettem, es szeletelt , piritott mandulat.
A korteket kette vagtam , csumaztam, es eloszor fahejas barnacukorral megszorva, ala afonyalet ontve tettem a sutobe parolodni, puhulni.Amikor a fahejas cukor karamellizalodott, akkor hasonloan megtoltottem es megsutottem almat, kortet.
Majd talaltam.
Nem csak a hazat jarta az illat, de gyerekkori emlekeket idezett, es nagyon finom volt.
Odahaza Anyukam sargabarack lekvart tett es tetejere diot.Barhogy izesitjuk, garantalt siker!:)