Thursday, July 21, 2011
az én signature/legényfogó ételem...
15 eves koruli voltam, amikor eloszor kiprobaltam magam a konyhaban.
Kesobb is , mai nap is szivvel fozok, de egy robotgepet barmikor hatterbe szorit egy szep ruha:)
Az elso ugy nevezett signature etelem ez a gombas virslis sertescomb gongyoleg volt.A ferjem amikor udvarolt ezt kostolta tolem eloszor, es annyira izlett neki, hogy maga is kezjegyet adta, meg sem allt az oltarig:)
Csak hulyesegbol szoktam mondani, hogy ezert vett el, de meg igy is neheztel, mert Hozza nem a hasan at vezet az ut:)
Miota felesege vagyok, julius 21-en mindig elkeszitem,mindig ezt, es csak ekkor.Amikor nem egyutt toltottunk nehanyat, akkor is megcsinaltam, nekem nem izlett, neki hianyzott:)
Mindig mashogy alakul, a tervezett dolgokat nem igazan szeretem, mert kotelezoen nem tudom jol erezni magam.Az iden valamiert mar egy hete evfordulozunk, volt olyan is, amikor elotte nap csaptam a homlokomra, pedig nagy keszulodos vagyok.
Ilyenkor szeretek elmenni a henteshez, a szupermarketban is oda lehet hivni , es megkerdezni, hogy tud e nekem kulon szeletelni hajszalvekonyan tenyernyi szeleteket.Latom, hogy kihivas, es meg akar felelni, es buszken oldja meg a feladatot, aminek ara van.El kell meselnem mit fozok:) kozben kivalasztom a friss virslit is.
Majd atgurulok a zoldseges reszhez, ahol a sokfele gomba kinalja magat.
Itthon kezet mosok, kotenyt kotok es maris tisztitom, szeletelem a gombat, parolom, sozas, borsozas.Zenet kapcsolok, es atadom magam a fozes oromenek.A kiteritett husra keves gombat teszek, szetteritve, erre jon a hosszaban kette vagott virsli.Finoman, nem tul szorosan folgongyolitem, es lisztben, tojas, morzsaban megforgatom, majd aranyszinure sutom.Lassabban sutom, mint maskor, mert gongyoleg.Sutes kozben parolom a zoldseget, rizst, ebbol lesz a rizibizi.Legutobb Basmati markaju 3 elefantos(5 elefantos a legjobb) rizset kaptam, pakisztani,pedig mindig ugy kepzeltem csak kinai rizs van.
A frissen , jol valasztott hozzavalok legfontosabb fuszere, a szeretet, ebbol soha nem eleget szorok bele.
Mindegy hol eszunk, kertben, benn, ez nem egyszeru etel ilyenkor, errol eszunkbe jutnak evek, melyikben mi volt,hol voltunk, amikor ezt ettuk...bizom abban, hogy meg jo sokszor keszitem el:)
Ma ilyen lett!
edessegnek turos palacsinta volt, sajat malnalekvarommal leontve