Tuesday, February 3, 2015

puzzle...

Eloszor elkeszitem a keretet, a kulso oldalak simak, igy eleg gyorsan megtalalom.Utana a szineket csoportositom, es persze nezem a formakat is.Neha elakadok, olyankor azt mondom: azt hiszem elfaradt a szemem, elmegyek az asztaltol, majd nehany perc mulva visszalepek es maris talalok illesztest.Olykor egesz sokra haladok, megremiszt maga a tudat, hogy hamarosan elkeszul.Szandekosan kihagyok napokat, kozben valami mast talalok ki, pl ezt a vazat viraggal..na jo ez tulzas, ket perc alatt elkeszult, neha ennel bonyolultabbakat is elkepzelek.
A puzzle regi szerelem, igyekeztem megorizni, nem lettem megszallottja, megvarom, amig kapok ajandekba, vagy valami nagyon kulonlegeset latok, mint a cicas es en megveszem.Evente nincs kettonel tobb.
Dr House-t is a puzzle megoldokepessege miatt kedveltem, mert az eletre is atvihetjuk, nem csak jatek.
Maga az egesz eletunk egy hatalmas kep, puzzle darabokbol epitve.A szuletes es a halal a keret, kozotte  a reszletek.Vannak eletszakaszok, amikor ugy kepzeljuk orokke tartunk, egy befejezetlen puzzle vagyunk, majd vannak elethelyzetek, amikor megijedunk es lassitanank, vissza is mennenk idoben javitani, ha lehetne..de nem lehet.A puzzle darabok sem javithatok, csak egyetlen illeszkedesuk van.2 comments:

  1. Ez nagyon jó meglátás...puzzle az életünk, a keret a születés és a halál....

    Mikor kisebbek voltak a gyerekek, nagyon szerették Ők is, sokszor kaptak ajándékba, előszeretettel rakosgatták ki. Én nem annyira vettem részt benne, egy az, hogy "elhajtottak" onnan, hogy Anyaaaaaa, ezt mi szeretnénk kirakni, a másik meg, ha nagy kegyesen mégis megengedték, hogy segítsek, akkor hamar elfáradt a szemem tőle, egy idő után mindet egyformának láttam :D pld. a kék ég darabok a halálom volt, mikor semmi támpont nem látszott rajta...

    Tetszik, hogy a macskosz cicosz most is ott terpeszkedik a puzzle dobozában :)

    ReplyDelete
  2. Koszi Aniko!:) gyakran szoktam, csak egyre ritkabban irom le valamiert...

    ReplyDelete