Tuesday, June 10, 2014

az elsõ félév, a kék pad és én...


...meg nehany het es az elso felev veget er.Hihetetlenul gyorsan ropulnek a napok.
Meg emlekszem milyen izgatottan  tekintettem az uj ev elebe, sok igerettel.Szeretek visszatekinteni, viszonyitani.
A versem nem hozta le az a bizonyos magazin megsem.Tul sok szemelyes kerdest tettek fel, szerintem indokolatlanul, visszakerdezeskor pedig szimplan eltuntek.Tuleltem drama nelkul.
A munka, amit olyan izgalommal, elvarassal am egyben odaadassal vartam, melyen alul maradt .Valahol olvastam egyszer, az embernek valamennyi, mindegy mennyi, csak csoppnyi szepseget is, de talalni kell abban, amit csinal, kulonben megbetegszik.Csalodott vagyok, mar nem ma, mar hetek ota.
Meg mindig a hazban lakunk, az igeretek maradtak igeretek.A csalodason mar tul vagyok.Sikerult elinteznem a besorolasat tekintve, mely meghatarozza az eves adot, a csillagokban volt, lecsokkentettem igy egyharmadara.Ennek talan orulhetnek is, ha szeretnek itt.Neha sikerul becsapni magam egy egy ideig, esetleg masokat is, de lelkem melyen soha nem fogom megszeretni.Csak elfogadni es elni, mert ugye az elet nem all meg, megvarni, hogy boldog legyek, elmenne mellettem, ha engednem.
A konyv (A viragok nyelve), amit rendeltem , es amit szemelyesen igertek szallitani, meg ma sincs itt.Talan mar nem  is csodalkozom.Mivel adott szora, igeretre nem szeretek emlekeztetni,ugy dontottem megveszem angolul, elolvasom ugy.


Van egy ronda padom, semmi nem szep rajta, a formaja, ulni abszolut lehetetlen, mert a hattamla eppen a vesenkbe nyomodik, ha megis lehuppanunk.Az elozo haz maradvanya.Semmit nem hoztam a kertbol , csak a padot.Senki nem ertette miert, en igen.
Eloszor akartam a kiskutat, meg egyeb viragtartokat, de aztan ugy csinaltam, mint a  no a Napsutotte Toszkanaban, mindenre mondtam nem, az sem kell, az sem, csak ez az egy pad kellett.
A hetvegen lefestettem.Egyszer mar festettem a masik kertben, barna ,inkabb favedo reteget kapott, mint festeket.Most kevertettem a szint, nagyon keket, egy darab foltnak latom a tobol kiszakitva igy.Most legalabb a szine szep, legalabbis nekem.Rengeteget rangatom, huzom vonom, mert a madarak , mokusok folotte esznek , ra es ala hullik a sok maghej.Takaritaskor szoktam rangatni, megsincs semmi baja, marad eros, stabil.Kezd valamit szimbolizalni nalam, amit meg nem tudok megfogalmazni, de korvonalazodik.Ugy hataroztam minden evben le fogom festeni ezentul es mindig uj szint kap majd.Barhova kerulnenk is esetleg, jon velem.Valamifele sorstarsak lettunk.
Egy regebbi Te meg En:
Te-Mondj valami szepet, keket!
En- Szemed szineben megmartoznek..
Te-Az en szemem nem kek..
En- Pontosan azert a nek..
Te-szep, ha nem is kek..  ez is eszembe jut, amikor latom.

Megerkezett vegervenyesen a nyar hozzank is.Minden zoldbe, viragba borult, az utcak, part , kavezok, nepesek lettek.Kikoltoztek a szabadba az emberek.Egyelore tokeletes a nyar, eddig max.26 fok volt, sok napsutessel es eppen elegendo esovel.
Sokat fogunk utazni, jonni, menni, ha nem is nagyon nagy tavolsagban.Van ocean masik parton meghivonk is, az meg levegoben log.Most utlevelet intezek, mert lejart.
Aki  gyakran olvas tudja, hogy rendesen , lelkesen irom a naplom, a kommenteket, olvasok masokat.Eppen ezert szolok,  most egy idore behajtom a naplom, hogy ne  essek at a  feluletesbe.
Mindenkinek szep nyarat kivanok, sok pihenest, sok nevetest..es ne feledjetek, 11 nap mulva napfordulo, az ev leghosszabb napja..akkor majd gondoljatok ram:)mondjuk egy csokor mezei viraggal, en is szedni fogok, akarhol is leszek.
Nyar vegen visszajovok a "viszontlatas" oromenek remenyeben:)!