Saturday, July 15, 2017

Salute! Csili , itthon megint...



 Mielott masodszor elindultunk itthonrol, mar lent voltunk az udvarban B. ,az allatok es en.A ferjem meg a hazban,O zarta el a vizet, allitotta takarekra a gazt, ellenorizte az osszes ajtot , ablakot. Becsapodott mogotte az ajto, amikor rakerdeztem a kulcs Nalad van? melyik ? kerdez vissza..hat a rozsaszin kulcstartos, az enyem..valaszolok..miert? hat nincs nalad? kerdez vissza..hat nincs...a kulcsunk bent maradt , ugy indultunk el itthonrol, tudtuk ha hazajovunk be kell torni:D mar nem volt erdemes ezzel foglalkozni most, elindultunk.
Ut kozben ket baleset volt, egy kamion dinnye kiegett , mashol valakit eppen ujraelesztettek az ut szelen...vajon mi lett vele..
Valahogy napirendre tertunk minden folott, maga az erdo olyan varazzsal bir, hogy az ember mindent elfelejt, megszunik az elozo elete.
Ha lesz majd tobb idonk, talan jovonyaron, amikor mar nem a hazzal leszunk elfoglalva annyira, lehet kajakozni, pecazni, hegyet maszni , vadvizi evezesre menni a kornyeken.Mondjuk en az utobbit kihagyom, eleg vad dolgok tortennek igy is neha  az eletemben:)
Olvastam, pihentem, neztem magam korul az apro torteneseket, elveztem a  csondet.Igyekeztem magamba szivni minel tobbet, raktarozni.Az utolso ejszakan Puskinnal almodtam, azt almodtam hazajott, amig mi nem vagyunk itthon es var.Szerencsere ezen a napon indultunk haza, mert nagy erdeklodessel vartam mire jovunk haza.
Ut kozben megalltunk egy kavezonal, ahol az ev meglepetese ert.A ferjem ugy szervezte meg, hogy semmit nem is sejtettem.Fagyiztunk, labat egyenesitettunk, amikor jon egy kocsi, kiszall egy kedves no, kezeben egy pici kutya, es  a ferje , a ferjem hozzajuk lep.Mielott megcsodalhattam volna a kutya apro termetet, kiderult , hogy a ferjem megvette.Chiuhiua, fiu, Csili nevre hallgat.Mondanom sem kell egyik amulatbol estem a masikba, mert allatbarat vagyok, imadom oket, de kisebb allatkertunk lett igy...eszembe jutott egy volt baratnom, ferje biologus, es meselte, hogy reggelente amikor lelep az agybol, neha sundisznora lep papucs helyett:D
Az az erdekes, hogy nalunk mindenki szereti az allatokat, de valahogy a ferjemnek kulon macska es kulon kutya kell:DHat jo, nem szoltam semmit, de oszinte leszek, nem ropkodtem az oromtol most...bennem volt, hogy ha hazaerunk barmilyen keso lesz, a ferjemnek meg be kell torni hozzank..vett is feszitorudat, meg egyeb betoresi kellekeket:D
A kis kutyat a macska es Lola is korbeszagolta es egyszeruen azonnal elfogadtak, befogadtak..en meg csak amultam.Lola nem lett feltekeny, nem morgott, nem rendezett jelenetet.Tehat immar eggyel tobben tartottunk hazafele.
Este fel10-re erkeztunk a hazhoz, szinte ki se szalltam a kocsibol, az ajto ki volt nyitva..mondtam is a ferjemnek, a szememben ismet oriasit nott:D
Csili alig tobb, mint 1 kilo, most 5 honapos  es erthetetlen modon engem szemelt ki maganak, engem imad..nem a ferjem.Minden lepesem koveti, minden mozdulatom figyeli es ha leulok, a labam mellol nem mozdul.
Csalodottan vettem tudomasul, hogy az alom alom maradt, a macska sehol, kesobb is hiaba hivogattam, nem jott.
A nyaralas egyelore ennyi volt jo 2 het ha megszakitassal is, legkozelebb talan szeptemberben megyunk a hosszu hetvegen.Addig mar nem is lesz csak egy unnep, az is eleg jelentektelen, felig nyitvatartassal, csak a hivatalok maradnak zarva.
A hazaerkezes masnapjat mindig nagyon szeretem, sokaig alsuznk, pihenunk szinte egesz nap.Ovatosan jarkalok, egyedul atnezem a kepeket, magamban visszahivom a kedves elmenyeket.Nehany tucat mondatot mar egesz jol hasznalok franciaul.Vasarolni, rendelni mar konnyen megy, de meg van mit tanulni boven:)
A szomszed kisfiu 8 eves, Salute! tal koszont, udvozlest jelent, annyira tetszett, hogy amikor eszembe jut mindig mosolygok hosszan...






 Bemutatom Csilit!