Wednesday, June 21, 2017

napfordulóra...


Napkelte, napfordulo, hajnalban..
Nelkulem nem fordul meg?
De igen, megfordul..valaszoltam csalodottan..

Mar 5 elott felebredtem , pedig csak fel hatkor kellett indulni, a part kozel van, a Nap 5:39-kor kelt ma fel.Megmosakodtam, de a kutya olyan izgatott volt, hogy tudtam Panda var az ajtonal.Gyorsan beengedtem, megsimogattam, megetettem.Sietve feloltoztem, hallottam ahogy a ferjem mond valamit almosan, de mar nem ertettem.Ilyenkor  sietni kell, minden perc keso lehet.
Imadom hajnalban az ebredo varost, a gyer forgalmat, az ures utakat.Ram telepszik a felismeres, mintha most ereznem eloszor, hogy tetszik, szepnek latom.Olyan izgalmas, mintha most randiznank eloszor , a varos es en.Sietve a sugaruton, a tavolban kis rozsaszines foltok mar jeleztek , hogy ma is szep lesz.Szemben helyezdkedtem el a hamarosan megjeleno egitesttel.Jott egy masik kocsi, ket almos tizeneves szallt ki, de ok lementek a vizhez, menet kozben pulovert huztak kocos fejukon at, jarasuk imbolygo volt.Vekony alakjuk parhuzamosan imbolygott egy utemre.Lerogytak egyszerre.
Aztan feltunt, megcsillant, pontosan olyan volt ma , mint egy szabalyos korong alaku parazs.Gyonyoru es megis mashogyan szep, mint tegnap volt  vagy holnap lesz.Egesz alakjaban elottem volt, kattintgattam.
Lassan elindultam, de vegig kisert, en a szememmel simogattam, mezei viragot szedtem nehany szalat, haza hozni.Utana elmentem a kavezoba, ahol a lany megnezte a fotoimat es amult a szokasomon.O meg soha nem kelt fel napkeltet nezni.
A ferjemnek agyba hoztam kavet, O nem volt csalodott.
Meg alig mult fel 7 es befele mosolyogva ertekeltem azt a rengeteg szepet amit mar megeltem ma.Csakis jo nap lehet az olyan, amelyik igy kezdodik.
Este kisebb tuzet fogok gyujtani, a nepszokas miatt csupan, almat sutok benne es persze kivanni is fogok, mert ez a kivansagok ejszakaja is, amikor barmi megeshet...