Tuesday, May 2, 2017

Negyedik...


 
...napja esik az eso valtozatlanul, ma 5 fok volt.Azt mondjak a nyar olyan lesz, mint a majus..eddig eleg rosszul allunk es az elojelzes sem biztato.A kovetkezo 10 napban csupa egyjegyu szamu a homerseklet.
Nyulok tehat a ruhakhoz, mert oromet okoznak.Vannak olyan darabok amelyekben csak egy egy valami a megkapo.Az anyaga, a szine, a  nyakmegoldas, az alja, vagy az ujja, vagy a himzes benne, rajta..
Nagyon szeretem a hatvanas evek divatjat, amit csak filmekrol szerettem meg..a bluz nyakmegoldasa eppen azt idezi.
A polo anyaga is nagyon finom, a szine is, de benne a himzes egy arnyalattal sotetebb, nagyon nagyon szep..
A  zold mintas ruha nem gyurodo anyagbol keszult, a szoknyaresz alul belelt is, kis sliccel mgoldott, szepek a gombjai..a szine a valosagban szebb, a foto nem adja vissza csak reszben.
A navy kek ruha olasz, lenvaszon, az ujj es az alj csipkevel befejezett.A valosagban a csipke egyszinu az anyaggal, a kepen megis elkulonul erosen.Nagyon szep A vonalu ruha.
Nem is gondoltam volna milyen nagyon nehez ruhanemut fotozni, mennyire fontos a hatter, a vilagitas, mennyi arnyalattal masabb a kep, mint a valosag.
Amig nincs nyar, addig a hazban csinalok nyarat:)Kepes vagyok feloltozni magamnak csak egy egy musorhoz pl..ilyen az Oscar, ha nezem.
Mikozben probalgatok, elmerengek azon tobbek kozott..100 eves noi portrekat ha nezek..mennyire tavolinak tunik az akkori arc, a haj, a frizura, a ruha..maga az egesz arc.
Vajon engem nez e majd valaki 100 ev mulva egy arckepen es ha igen, hasonloan tavoli idegennek lat majd?olyan nem e vilaginak, mint ahogy en latom azokat a 100 evvel ezelotti noket?Vajon minek orulhettek, mit szerethettek, mi volt az, ami duhbe hozta oket?
Ha csak ugy szabadra engedem a kepzeletem.napernyovel, kesztyuvel setalnak es olyannak tunnek, mintha ovek lenne a vilag, minden idejevel...







* a noi arckep 1914-bol valo from net.