Monday, May 1, 2017

lilac...

Ultem az asztali gep elott,tekintetem kovette a gondolataim  ki az ablakon at,az eltunt tavaszt kerestem.Egesz hetvegen esett,fujt,visszatert a fagypont,visszakapcsoltuk a futest is.
Az asztali gep billentyuzete regi irogepre emlekeztet,nagyon szeretem ahogy a betuk kimagaslanak.Ki lehet fejezni az erzest az ujjbegyen at.Nezegettem irogepeket ,meghokkentoen magas aron aruljak oket.Dragabbak,mint egy laptop vagy egy egyszeru torony monitorral.
Este az agyamban fekudtem mar,amikor finoman ,boditoan megcsapott az egy szal orgona illata,a ferjem hozta meg delutan.Vizesen,esocsepptol roskadozva tettem vazaba.Errol es rola persze eszembe jutott amit a cipomrol mondott..a kek cipot Hamupipoke ciponek nevezte el..
Neha vesz az ember egy darabot es fogalma nincs hogy fogja osszerakni a tobbi dolgaival..aztan hirtelen helyere kerul megis..mintha mindig oda tartozott volna ugy illeszkedik.
Esoben es egyaltalan fogsagra itelt idoben ugye vasarolni is voltam..egyre erosebben latom az osszefuggest az itteni idojaras es a fogyaszto tarsadalom kozott.Zsenialis otletu volt aki parositotta.
Tudom,hogy megfogadtam az iden nem veszek semmit es mar tobbszorosen megszegtem,igy a hetvegi bukasom mar nem is volt igazan bukas..a szurke szoknya es a barnas folso mostani szerzemeny..Mar ugyis reg volt ruha bejegyzes.


Ma ,mivel mar negszoktuk a hetvegen,ismet esett egesz nap..estefele raszedtem a ferjem,menjunk orgonat lopni..izgalom, romantika ...mint a konyvtolvaj,,mi vagyunk az orgonatolvajok /mar harom olyan helyem van,ami igazan senkie Isten kertje es az en orgonaim nyilnak ott..senkit nem erdekelnek csak engem..csak en dicsergetem oket minden tavasszal,,csak en orulok,hogy nekem nyilnak...hoztunk egy csokorral..tettem a konyhaba es a nappaliba is..olyan mint a liliom,idonkent belovelli parfumjet..
Neha az ember kimond egy szot es vele egyutt erzi az illatat is..ilyen az orgona is, egyszeruen felejthetetlenul kellemes, maradando.Bodito, altato..joejt:)
  Hamupipoke cipo:)
  szinek..
 izek...(Audrey Hepburn liszt nelkuli csokitortaja) a malna es a hab az en otletem:)