Tuesday, April 25, 2017

szélcsengő...



A mai 24 fokbol persze semmi nem lett, 7 fok volt a max., reggel 0 .Bubanatos  volt egesz nap minden, logott az eso laba, neha keveset esett is,majd  maradt borus.Egy kisse nyomotta tett engem is, ma amikor hazajottem lepihentem.Lola persze jott partnerkent, imad aludni, legalabb annyira , mint en.Az unnepsegek, a keszulodesek kifarasztottak kisse azt hiszem.
Hazafele vettem egy szelcsengot, erdekes uvegbol keszult tollak csilingelnek.Az indianok fejdiszere emlekeztet.Mar volt egy de az valahogy nem ad ki eros hangot, inkabb csak szep, amikor a Nap atsut rajta, gyonyoru szine van.
A szelcsengorol tobbnyire filmek jutnak eszembe, olyankor valami rossz tortenik, amikor csilingel a filmben.Nalam csak jelzi a legmozgast, van e szel.
Az elozo hazban , az elozo eletemben volt egy szelmalmom az elso kertben, ami a haz elott volt.Csak kineztem az ablakon es lattam milyen ido van, tobbnyire porgott orulten, szelurfival tancot jart.Itt is megvan meg, de nem tudom olyan helyre tenni, ahol ervenyesulhetne, a kert zart, max a szelcsengok csilingelnek a magasban.