Friday, April 21, 2017

Panda...

 ...az egyetlen eloleny  aki ebben a hazban szuletett es meg nem lakott mashol csak itt.Egy very pregnant  macskaval koltoztunk ide , aki 7 kiscicanak adott eletet, ebbol az egyik O.Emlekszem jol kizokkentett a sok kis cica a kandallo elott..bekoltoztek oda..reggelente ahogy jottek elo, almosan, asitozva, nyujtozkodva, mintha egy Disney filmbe csoppentem volna.A tobbieket elajandekoztam, Panda nem akart menni.
B. egyszer utananezett a kulso tulajdonsagai/adottsagai szerint francia, elokelo felmenoi vannak.Mara mar a belso tulajdonsagai szerint is, kisse sznob.:)
Nyaron a szomszedhaz garazsteteje  is az ove, meg egy fa aga is odahajlik, arnyekot ad, es hat uralja a kornyeket, mint fiumacska, a lanyok sokszor idejonnek az udvarba udvaroltatni.
Amig kicsi volt sajat akaratabol engem kivalasztva ult az olembe naponta, a nyakat kellett vakargatni, egyszer valahol irtam is errol.Amikor elege lett, magatol tavozott olyan hirtelen ahogy jott.
Lola orulten feltekeny volt ilyenkor, ugy szerveztem, hogy amig o aludt, reggel  szeret lustalkodni, addig inteztuk el a vakargatast, mert ugye amit nem tudunk az nem faj.
Amint nagyfiu lett elmaradt az olbeules, a simogatas, vakargatas attolodott eveskozbenre.Anelkul hozza sem fog.
Azt hiszem erti, amit mondok neki es erti a megnyilvanulasaimat is, mert utana igyekszik ugy csinalni, hogy nekem is megfeleljen.Pl a kimaradasai.Ha egynel tobb napig nem jon haza en mar szornyeket latok, allandoan kiallok es hivom a csillagos ejszakaban is.Nyugtalanul alszom olyankor.Nem is nagyon tudok ket napnal hosszabb ideig kimaradast emliteni.Ha jovok haza, vagtat, hogy mire kiszallok a lepcsonel uljon:)
Egyedul velem van ilyen szorosabb, egyaltalan kapcsolatban, minden bizalmat nekem szavazta.
Idonkent olyanja van, mint nekem, kivan valamit, de o sem tudja mit..mar eleg jol kiszurtem ilyenkor a tejfol nagyon jo, de csak egyetlen marka a Sealtest, es ha van tejszinhab.Most az elmult napokban reszelt sajt, de csak egesz finoman reszelve:)
A ferjem szerint en mindenkit elkenyeztetek..nem ertem, kulonben miert van a haziallat? szeretjuk, kenyeztetjuk, o meg viszaadja, vagy csak adja anelkul is.
Panda most 5 eves, igazi butordarab lett a haznal..ez olyan Moricz Zsigmondos vagy Petofi? valami proza vagy versbol cseng vissza a butordarab.
Panda nem tud enni  tovabb ha megzavarja a kutya vagy  Puskin, azonnal folall es sarkon fordul.Fel a szemetes zsaktol, ha kiemelem a kukabol es ujat teszek.Gyuloli a porszivot, azonnal menekulore fogja, mig Puskin nyugodtan horkol tovabb.
Szereti a viragokat , szeret kozottuk aludni, nyaron igazi rejtekhelyei vannak, mint nekem a tonal.
Es azt hiszem elmondhatom, hogy szeret engem..ha visszafogottan is, olyan szegyenlosen de tudatja velem mindig valamilyen modon.
Es en is szeretem Ot..Boldog 5-ik Szulinapot Panda!:)

p.s a kepen a kiscica egy masik alombol valo, a testvere Frank nevre hallgatott, amig szinten uj gazdara lelt.