Saturday, April 15, 2017

gondolatcsokor...

A festmenyt ki festette: nem tudom.Csak egyszer hasznaltam a blogomban, nagyon tetszik.
Olyan hangulatot ad, amit magam is at szoktam elni.

Aprilisi hangulatom van most, szeszelyes.Pontosan 5 eve koltoztunk ide, ebbe a hazba.Neha meg most sem hiszem el, bar ez mar egyre ritkabban fordul elo.Visszaolvastam abban a reszben, mar a beirasok cimei is vereznek, elaruljak mennyire fajtam akkor. Visszabb is olvastam, elorebb is.Osszeszedtem egy gondolatcsokrot beloluk, nem is tudom mi szerint valasztottam ki ezeket.Talan illik a kep hangulatahoz, nemelyik kulonosen.


"A sugarut egyik vegen aproert zenelnek, masik vegen szemetet is penzben mernek.Egy ut vilagmeretu ellentmondasa.Egyik vegen a fillerekbol kap tal meleg etelt, masik vegen egy meleg erzest sem.

Szeretem jatszani a butat, akkor is, ha tisztaban vagyok dolgok racionalitasaval.Ilyenkor szokott kirajzolodni az emberi viselkedes oszintesege a leginkabb.

A kirakatok uvegen tukorkepkent masodpercekig latszo elet mozdult.Fenyek jateka volt es optikai csalodas.

A magany csondje burkolt be, csak ugy, ahogy ajandekot csomagolunk.Moslyom kotott masnit a gondolat vegere.

Sokaig tevesztettem a vagyakozasom honvaggyal, egy allandosult erzessel.Be kellett latnom az egesz eletem a vagyakozas korul forog, mindig vagyom, elvagyom, oda is visszavagyom, ahol meg soha nem jartam, csak kepzeletben.

A hajnali pir, pontosan olyan, mint egy zavarban levo noi pir.Szep.

Neha osszehuzom magamban az erzelmeimet, mint jeges-szeles idoben a kabatom.Az emberek is kepesek olyan hidegek lenni, amilyen kozegben csak megfagy a gondolat.

a nincstelensegnek semmi koze a tisztesseghez, nem penz ,nem vagyon fuggo...

nem az a bator, aki elindul egy uj, ismeretlen fele, az , aki ebben az ujban meri vallalni regi elveit, meggyozodeseit...

Egyszer kaptam valakitol egy gyurut, amit evekkel kesobb csunyan visszakert.Utana egy doboz ekszerem lett, mindig kaptam, keres elvaras nelkul.A dobozzal szetosztottam, azota tobb dobozzal lett.Egyszer szetosztottam az osszes ruhamat, azota sokkal tobb van.Ertem a raciot, azert kapom, mert tudjak mindenem ugyis szetosztom.

Ha tehetnem, kiszeretnek beloled minden banatot.


Korulnezek es mindenutt azt latom, minden kapcsolat bukasra van itelve, mintha csak azert szeretunk, hogy egymas eletet megkeseritsuk."/en




Kellemes Husveti Unnepet Kivanok!

Szeretettel, 
Agnes. 

^picture from net