Saturday, March 4, 2017

a krumplis hely...


A partunkon van egy sult krumplis etterem, mindig oriasi forgalommal bir, mehetunk barmilyen napszakban.Kiveve persze a korahajnalt, akkor meg nincs nyitva.Ennyi eve itt elunk es soha nem jutott eszembe, hogy vegre bemenjunk.Oka lehet az is, hogy annyira nem vagyok oda a sult krumpliert:) , persze csomo mast is arulnak, ha nem is lesz fuggo az ember, egyszer lehet adni egy eselyt.
Mielott elmentem, a neten is rakerestem.ahol kiderult mar 1946-ban megnyilt, nem is az otvenes evekben.Fantasztikus multu, igazi landmark a 71 evevel.Van mukodo zenegepe, 25 centet kell bedobni, kivansagkut:) a to feloli oldalon hosszan bokszok, ahonnan el lehet merulni eves kozben a to latvanyaban is.
Ahogy belepunk , mindjart kozel a bejarathoz kell leadni a rendelest, ki is kell fizetni es kapunk egy sorszamot, majd a holgy kozli, hogy alljak kisse hatrebb, ott varjak amig a szamom sorra kerul.Elvitelre kertem, es amig varakoztam kattintottam nehanyat ovatosan.Egy ferfi az unokajaval eppen elkoszont, megjegyezte, hogy ugyanolyan izu volt minden, mint negyven eve.Wow..gondoltam el.Hat igy lehetunk benne a tortenelemben, beleesszuk magunkat:)illetve igy is.
Eleg gyorsan szolitottak, pedig 12 voltak elottem.Hatalmasra kerekedett a szemem a csomagolas lattan, fejben meg is jegyeztem , maga a csomagolas is 71 eves.Ujsagpapir es ragasztos..nahat..gondoltam el..aztan siettem haza, en most egy sultkrumplit vettem, kis adagot es egy poutin-t(ejtsd putin), ehhez adtak gravy-t..(barna szosz)t., plusz ketchup-ot, sot, borsot es ecetet, muanyag evoeszkozt. Mindig akkor jon kozbe valami ha sietek, most eppen a vonat..kb 10 percig vesztegeltem a krumplimmal, de futottem erosen, hogy ne huljon ki.
Itthon aztan kicsomagoltam az ujsagpapirt, ami alatt megnyugtatolag feher csomagolo papir is volt..tehat a latszat csupan a multnak szol.Amig osszedobtam a garden salatam, melegitesre tettem.Meg eszemben volt az olvasott, regen Elvis esteket is tartottak az etteremben..micsoda hangulat lehetett..penzugyi okok miatt jo ideje levettek a "menurol".
Egyszeruen minden jo dolog megszunik, elmulik..aztan elmulnak azok is akik hianyoljak..neha neha eszebe jut valakinek retro formaban ujraeleszteni, de az aktualis kozonseg mar soha nem fogja ugy erteni Elvist, mint akkor ok, akiknek a koraban elt, eletuk resze volt.Minden embernek megvan a maga Elvis-e..az enyem a Piramis es Revesz:)