Saturday, January 28, 2017

foszlányok...

*a keprol:
Evekkel ezelott vettem egy garage sale-n.A frizurat es szemoldok ivet leszamitva en is lehtnek, lehettem..ezert is vettem meg.Adott egy olyan erzest, mintha eltem volna mar egyszer:) tudom, vad gondolataim vannak neha.

A masodik szomszed az ablakra ragasztja a karacsonyi lapokat minden evben.Csak abbol gondolom, mert abban az idoben tunnek fel, maradnak egy ideig es en csak a hatuljat a feher reszet latom.Amikor eloszor eszrevettem nagyon sok volt, az ablak ket harmadat elfedte.Aztan arra lettem figyelmes hogy mindig kevesebb van.Az iden mar alig.Vajon miert? hova tuntek akik kuldtek a lapokat?akinek szokasa van, nem csereli le csak ugy egyik evrol a masikra.Vagy megis?

Meg nyaron tortent..tunderi 2 ev koruli kislanyt lattam hercegnonek oltozve, tull szoknyaban, tiara a kis fejen...eszrevette hogy megcsodalom, ram nezett es puszit dobott a kis kezevel ,  szeme is nevetett bele..fogsora meg hiianyos volt:)
Ma atengedtem egy nagyon idos bacsit magam elott..nem volt zebra, mehettem volna nyugodtan, de megalltam es intettem, hogy menjen nyugodtan..a kezevel eppen ugy dobott puszit, mint a kislany, mosolygott es nem volt fogsora..de tunderi volt a bacsi is...a mozdulata eppen olyan gyerekes volt, szeme huncutsaga is..megejto volt:)Bebizonyosodott, hogy gyerekbol gyerekke leszunk...

Kepes vagyok erzelmi eletet elni egy konyvvel, viraggal, ruhaval..targyakon keresztul irom ki magam, hogy egyszer megerkezzek..hova is? nem tudom meg, de szep es jo lesz, erzem..

Vajon hol van az a valasztovonal, ami megkulonboztet embert  embertol.
Vajon tudtak e azok a nok, akik elmult hetvegen vonultak, kialltak, beszedet adtak, sertettek, szavakkal rugdostak, hogy milyen pontokat kepviselnek? tudjak e mit jelent a kesei abortusz? amikor mar nem magzatrol beszelunk, hanem rendes gyermekrol/emberrol?  Ha megis igen  a valasz, akkor lep ervenybe az elso kerdes..vajon hol keletkezik az a res, ami ennyire eltavolithat embert az embertol, ennyire hogy kulonbozhetunk gondolkodasban?
Vajon hol tunik el a jozan esz a maban? Vajon minden rendben van ha mashogy nevezzuk a bunt? a szabadelvuseg gyujtoszo lett, igazi fogalomma valt, annyi mindent bevonhatunk ala...