Saturday, June 4, 2016

tövismadarak...

 Tegnap szerettem volna irni rola, mindjart amikor megkaptam es beleolvastam.Az elso oldal okozta  a meglepetest , mert a filmben errol nincs szo.
Tavaly ajanlotta valaki a Tovismadarak cimu konyvet vagy filmet, szerinte nekem valo.Amikor megneztem a filmet, es valoban nekem valo , meghatott a felismeres, hogy milyen jol ismer az illeto. Filmen neztem meg, mert sokszor nincs ido es nagyon szeretnek valamit.Tudom, hogy a  ketto soha nem ugyanaz, de talan a fo gondolat mindig megegyezik.B. talalta meg, 4 reszben, eredetiben, kb 13 oras filmanyag.Nesze neked gyors, sietos ismeretszerzes. Ha filmezek, illetve olyan filmrol van szo, ami csak engem erdekel , csak akkor nezem, ha egyedul vagyok.Egyszeruen nem tudtam abbahagyni, fotelhoz szogezett, ejszakankent neztem,alig aludtam:).Eros vallasos nevelesben nottem fel.A kozosseget meghatarozta, formalta.Valoszinu ez is kozrejatszott abban, mennyire megbabonazott.A szereposztas kivalo mai szemmel nezve is.Rakerestem magyarul, de nehany belekukkantas utan  le is zartam, rengeteget kihagytak a vagasokkal.Na meg az is hozzatartozik, ha ismerem a szinesz hangjat, idegesit a szinkron.Megfigyeltem kulonosen noi szinkronszineszek   tul jatsszak a szerepuket. Ha nem beszelnem a nyelvet, valoszinu nem zavarna.
A film megnezese utan akartam a konyvet is, akartam azokat a reszeket melyek a filmbol kimaradtak.Egyszeruen minden erdekelt.Olvasni viszont igazan  magyarul szeretek.Mekkora ajandek ,eredetiben a film ,magyarul a regeny.Belelapoztam, mar az ajanlas is tetszik, majd az elso resz..Meggie, a fohos, jelen pillanatban 4 eves, kap egy babat, akit Agnesnak nevez el..ledobbentem...mintha csak azert neztem vona magam a filmen at a konyvig,hogy ezzel is szembesuljek...B. azt mondja csupan veletlen az, hogy a babat igy hivjak.Igen biztosan, de az nem veletlen, hogy valami hajtott a konyv megszerzeseig:)ebben biztos vagyok.