Thursday, May 26, 2016

a virágtolvaj...

Reggel egy masik uton mentem a partra, futni mentem ma.A tegnapihoz kepest hult a levego,breezy volt, simogatott.Milyen hihetetlen, hogy nem is olyan reg meg rugyeink is alig voltak,. tegnap mar sokan a meleg miatt panaszkodtak.
Szoval masik ut, mas latvany..meglattam egy hatalmas feher es lila orgona bokrot.Senkie.Vagyis Isten kertje, ahogy nevezem egy ideje.Visszafele is erre jovok es szedek egy ket szalat dontom el. A konyvtolvaj csodalatos regenye, filmje utan lehetek viragtolvaj..valahogy a virag es a tolvaj egyutt kimondva nem itelendo el,nem bun,gondolom en.
Igy is tettem, hazafele megalltam a bokor mellett, korulneztem, senki sehol, tiszta a levego:) a motort le sem allitottam  a kocsin, csak kiugrottam es tepkedtem nehany szalat .Siettem.Es akkor egesz varatlanul, felkeszuletlenul megszolal egy hang mogottem :ugye milyen jo illata van? kerdezi tolem...megfordulok..egy idos bacsi all nem tul messze tolem..nevetek helyesloen, igen, ezert viszek haza is belole.Visszanevet, megy tovabb.Gyorsan beugrok a kocsimba, hazajovok.Viragot loptam es lebuktam..osszegzem a tortenteket.
Majd orakkal kesobb,. szinten hazafele tartok, amikor meglatom a feher viragokat.Eszembe jut az a kep,. amit nemreg lattam..egy tejeskanna elfektetve, ele feher viragok ultetve csikban, csurogva..kifolyt tej benyomasat keltve.Borzasztoan megtetszett, volt is egy ures foltom, ahova betehetem.Ez a virag nem olyan mutatos, mint amit a foton lattam, de azert tetszik nekem.Ha megerosodnek biznonyara sokkal szebb  lesz.
A mai napbol talan ez volt a legszebb:) joejt nekunk!