Sunday, May 15, 2016

A szépség...

 ....– Kant szerint – nem más ,mint a noumenális világ (érzékfeletti világ). .általában szép az, ami érdek nélkül tetszik...(forras:Wikipedia)

Magam szerint- a szep az, ami megnyugtat, harmoniat ad, egyensulyban tart.Vonzodunk hozza, mert kell az oly sokszor kibillentett lelkivilagunk helyreallitasahoz.Szepseg nelkul meghalnank.Talan ezert viragzik a termeszet, araszt el kulonbozo formaju, szinu, illatu viragokkal, fakkal, bokrokkal, madarakkal, pillangokkal...a teljesseg felsorolasa mellozve, keptelen is lennek ra.Egy nem tudatos tortenes az evszakokkal, az elet korforgasaval.
Egy ideje konyvek is magukhoz vonzanak szepsegukkel, a kemeny fedelu borito alatt  az elso belso oldal is mindig szep.A tartalom sem okozott meg csalodast.
A szep ruhak..az kisse nehezebb, mert minel egyszerubb, annal jobban tetszik, es fontos az anyag is.Nyaron a lenvaszon a kedvenc.Ez a sok reszbol, foldig ero elvarazsolt.Esti kerti orakhoz, sutotegesteshez,olvasashoz kepzeltem el.Hozza valami bohokas hosszu lanc, egy szep saru...nem is folytatom , mert egyelore hideg van.
A betonozott kert nagy ajandekai a kaspok.Legujabb szerzemeny ez a zold viragos.Aztan beneztem a kerteszetbe, ahol arra lettem figyelmes, mindenki a bleeding hearts-ot kerdezi.Abbol akkor en sem maradhatok ki.Nem csak rozsaszinu de feher is volt.Szebbet nem is kaphatott volna ez a kaspo.
A kekszeket szepen szoktam csomagolni, ugy ajandekozom el.Ez itt a midnight cookies.
B.-Anya miert ez a neve?
en- Gondolom a kakaoportol nyert sotetsege miatt-valaszolok. Majd a kisordognek is engedek..-Talan mert ejfelkor kell enni:)
Osszenevetunk:)
Es vegul de nem utolsokent : a szavak szepsege.Legyen az vers, regeny, vagy zeneszoveg, de akar egy hetkoznapi  simogatos parbeszed.Csodakra kepesek.