Tuesday, March 15, 2016

love...


Definicio:  me'ly, intenziv erzes valaki esetleg valami fele.
Persze ennel sokkal arnyaltabb, bonyolultabb de leszukitve ennyi is eleg most.
A  rozsaszin esokabatos, gumicsizmas  kislany es piros sziv alaku lufija, miota a partra jarok(es az nem keves ido) a legszebb fotoalanyom a termeszeti jelensegek mellett.(Edesanyjat megkerdeztem a fotozashoz termeszetesen)Nem is lepkedett, a talaj folott nehany centivel lebegett, mint egy josagos tunder, vagy angyalka.
A kislany lufit szorongato kiskezet  latvan tovabb gondoltam..az erzes velunk szuletett,nem kell tanulnunk szeretni.Gondoljunk csak az ujszulott anyja ujja kore fonodo kis markara.Szimbolikus, szamtalan helyen hasznaljak is.Vagy gondoljunk a  varandos anyara, akinek az utolso harmadban jellegzetes, ugynevezett befelefordulos tekintete  van,. meg igy, azzal is vedi magzatat, szereti .

A szo ellenparja az utalni vagy gyugyolni,nos az mar trukkosebb,azt az ember megtanulja mig felno,esetleg megtanittatjak vele.
Aztan persze lehet tagolni;lehet utalni valakit a szine, a vallasa,politikai nezete miatt...szeretni igy meg nem tapasztaltam..azert szeretni valakt , mert mondjuk csoki szinu..vagy mert konzervativ.Csak csupan ezert  igy boncolva senkit nem szeretnek,viszont utalni utalhatnak
Erdekesek vagyunk mi emberek..pl adott idointervallumban barkit meg lehet szeretni es utalni is..ha ez igaz,az en allitasom is  igaz,a szeretes nem fejlodokepes.Vagy szeretunk vagy nem..nincs olyan,hogy kicsit,vagy jobban,vagy alig.

Tegnap rossz napom volt, hazafele a hosszabb utat valasztottam, fejet szelloztettem, love lufis kisangyalt fotoztam.

Minden rosszban van valami jo, az en tegnapimban feltetlenul O volt az.Nem csak a hullamok morajlasa, az eros szel de az O latvanya is segitett kisoporni minden rosszat..