Thursday, March 17, 2016

Anyu...

Hajnalodik otthon, lassan ebredezik majd varos, falu, apraja nagyja..kavet , kakaot, teat foznek, begyujtanak, elore ebedet keszitenek, allattal torodnek..vagy szimplan neznek ki az ebredezo tajra.Vartam, hogy atlepjunk a 18-ba, Anyu szulinapja .Napok ota erzekenyebb voltam a megszokottnal, ami onmagaban sem keves.9 eve hianyzik. A blogirasban , abban, hogy elkezdtem szerepe volt.Szuksegem volt kiirni magambol, nem csak a private naplomba, de ilyen nyilvanosan is.Szuksegem volt masoktol olvasni, hogy hasonloan elnek meg veszteseget es sokszor gondolnak oda, a multba, amikor meg minden szebb, vidamabb volt.Serultek vagyunk mind.Beforrt serulesekkel lepkedunk furcsan, nem lathato szabad szemmel, csak erezzuk es idonkent furcsan, megmagyarazhatatlanul viselkedunk..olyankor a sebet erinti valami vagy valaki, azert fejfelkapos a reakcionk.
Szamtalan levelet irtam Anyuhoz, beszeltem hozza, jot tett.Ha a  hianyt nem is oldotta de  megis konnyebb volt egy  egy lerakott teher utan lepkedni.Kiirtam magam a terhekbol, bar a hianya ma is el ugyanugy.Szuksegem volna  a tanacsaira, a dorgalasara, en ugyanis nagyon keveset kaptam belole.
A sok rola szolo bejegyzesbol ez a lazas ma is a kedvencem, mert annyira mi vagyunk..pontosan igy beszelgettunk.Nem tudtam volna jobbat irni ma, igy bemasoltam.
A masodikban egyetlen mondatom tetszik igazan, de mar nem tudom elolvasni, paras a latasom, cseppfolyos a hangulatom..egy jo siras mindig jo:)


Boldog Szuletesnapot Anyu!miss u, still:)

 
Anyu, én és a láz.
Nem 36 fokos lazban egek, de lazas vagyok , 38 folott, mikozben +42 fok van paraban.Ennel pocsekabb a hidegrazas erzese volt, hat igy jartam , hogy nyaron is belazasodok, es nem, te nem apolsz engem anyu..milyen jo is lenne neha az agyam melle ulnel, meselnel, es en egyre kisebb lennek a takarom alatt, ugy mint reg.Ha idegen hazban alszunk , mielott elalszunk meg kell szamolnunk a szoba sarkait, hogy az almunk valora valjon.Mindig figyelmeztettel. Ma elmeselnem, mert lazasan kulonosen szabad, ossze visszafeleket.Meselnem, hogy megkerdeztek van e ferjem es gyerekem, es en jatszani akartam, mert szeretek.Azt valaszoltam, hogy mikozben valaszolok most Onnek, probalom kitalalni igazan melyik valasznak orulne?ferj gyerekkel felhozatala, esetleg gyerek ferj nelkul, vagy ferj gyerek szereto? -Ne bolondozz mar kislanyom-mondanad, de kozben kihallanam, hogy tetszik Neked.Szeretted a meghokkento szinte szabalyosan szemtelen, kihivo jokedveimet olykor.Mert tudok en komolyan is viselkedni, kepes vagyok rendesen eljatszani , tudod anya:) Kulfoldon ha nyaral az ember vagy csak valamiert ott van, csinal sok hulyeseget.Pl hamis aranyat soznak ra, vagy szerelmes lesz. Eszembe jutott az is ma(latszik lazas vagyok), hogy amikor kicsi voltam es meghalt valaki fel evig fekete ruhaban gyaszoltak, nem vehetett fel mas szinu ruhat.Egy evig nem lehetett eskuvo, vagy egyeb jokedvu unnepseg a csaladban.Mindenre volt ido, megadtak a modjad, mondanad. Tegnap ota fekszem anyu, megadom a modjat en is.De azert jo lenne hallani ha mondanad, kislanyom egeszsegre vigyazni kell, fekudj le, minden megvar, en is megvarlak...milyen jo lenne , ha meg mondanad.
Ma megjott az eso estefele, vegre esett, es latom, hogy latod az esoben maszkaltam lazasan.Jo volt erezni a forro boromon a langyos cseppeket, megha nem is helyesled .
Jo volt ossze vissza fecsegni veled most anyu, megyek kialszom, magam is , a lazat is.Szia:)
july 7, 2010



...milyen torekeny az ej, a macska csongojenek finom hangja tori meg.Lassan ebredezik a varos,mint en.
Nem alszom,mert rolad almodtam anyu, olyan intenziv volt,hogy sokaig ebren is valosnak hittem.Mig lassan rajottem mar csak almomban vagy ebren velem.
Ot eve mar,... hogy elmentek az evek..., belegondolva sok.Nem volt egyetlen nap, hogy ne lettel volna benne.Meg veszekedtunk is neha, es ebben , az ilyen fele kommunikacioban az a jo, a vita egyoldalu marad...hianyzol anya, csak ennyit akartam mondani...es hogy valamiben nagyon szuksegem lenne a tancsodra,..

January 17, 2012