Monday, February 15, 2016

Valentin nap...


Egy kozeli kavezoban ultem(last friday), szemben a bejarattal, behuzodva  a sarokba, innen jol szemmel lehet tartani mindent.Kulso belso forgalmat egyarant, inteni, ha megerkezik akit varunk, mikozben szemmel pasztazza a terepet, keresve az ismeros mosolyt.
Feltunest nem keltve neztem az embereket, majd mindenkinek lehajtott feje volt, vagy a telefonjat vagy valami egyeb eszkozt buvolt.
Egy eleg koros paros jelent meg a bejaratnal, mar kint magukra hivtak figyelmem, nagyjabol 80 folottiek voltak, ennek ellenere ugy jottek kezenfogva, hogy felfedezni veltem bennuk az ovist, a kamaszt, a fiatal felnottet.Egyutt alltak sorba, megvettek az innivalot, majd leultek kozel mellem.A neni tejet vett, kapott hozza egy poharat, bele is ontotte azonnal ,lassan kortyolgatni kezdte.Mosolyogtam magamban, mert en is iszom tejet minden este.A bacsi kavet vett, de o a telefonjat is elovette azon ugykodott, mikozben kortyolgatott.A hatterben Cher hangja zendult fel, a neni visszafogottan de vegig enekelte a szoveget...nem szoltak egymashoz, megis annyira egyek voltak, hogy azt mar fokozni nem lehet, nem is szabad.
Kis ido multan feltunt a  ferjem, szeles mosollyal intettem neki, visszamegszelesebb mosoly, Tole nekem.Turelmetlen volt, lattam rajta, ismerem minden lepeset, minden arcrezduleset.
Szedtem a cokmokom mentunk ki , kozben a neni es bacsi odakoszont, minden jot kivantak Ok Nekem.Gyorsan odaszoltam a ferjem megjott, mosolyogtak.
A kocsijahoz huzott, ahol az ajandekom vart..mert O ilyen, olyan, mint en, nem birja ki hazaig:) azt sem, hogy atadja, es a latvanyt, ahogy tudok orulni...
Ugy ereztem a bacsi es a neni is ajandek volt, annak vettem.Koszonom Nekik ismeretlenul is.

Aztan eltelt a tegnapi nap, senki semmi nem serult.Az onerzetem sem.
Este Brooklyn helyett B. elokeszitette nekem a Far& away , Tom Cruise, Nicole Kidman filmet, emigralos tema, kivulrol ismerem, de soha nem unom.
Rajottem , nem csak akkor jo valami, ha ugy alakul, ahogy megterveztuk, ahogy elkepzeltuk.Ha hirtelen atirodik az egesz forgatokonyv meg azt is magaban rejteheti, hogy kapunk valami meroben mast, mint eddig, valami csodalatosat.Csak engednunk kell a befogadasra.