Friday, January 8, 2016

Torontóban...



Amikor vegeszakad valaminek a datum szerint, meg sokaig vissza visszavagyom a pillanatba, amely idoponttol fuggetlenul zart magaba. Az erzelmeink nincsenek szinkronban az ido mulasaval, talan ezert van az, hogy kesobb irunk valamirol, vagy vagyunk az ujraelesere.

Ma igazi idoutazasban volt reszem, Torontoban jartunk.Kamaszkorom nagy kedvence Szilvasi Lajos, ha muveszi erteket tekintve nem is volt oriasi, de a kor problemait jol vazolta, nyelvezete eppen annak a serdulo lazado koromnak irodott.Faltam minden konyvet, paplan alatt zseblampaval.Ha egyet elkezdtem nem tudtam soha abbahagyni, annyira magaval ragado volt.Az Egymas szemeben,Egyszer volt szerelem,Appassionata, Szuletesnap juniusban Es megis orizetlenul, a Legszomj, a Kinek a sorsa...sorolhatnam.
Ehhez meg hozzatartozik az, hogy egyszer egy orvostol kepzeletben kaptam egy kezfogast az irotol.Mint meselte az o osztalyan fekudt, anyagot gyujtott a Legszomjhoz, amikor en meg csak gugyogtem, letezeserol nem is sejthettem.
Kikerestem az osszes muvet, utolsokent A nema-t kaptam ajandekba, de hianyzott egy, egyetlen egy, sehol nem tudtam beszerezni;:Bujkal a Hold a cime.
Karacsony elott keresgettunk eppen konyveket, amikor a neten megtalaltam, a ferjem megrendelte a magyar konyvesbolton keresztul, es meg nehanyat.
Ma elmentunk a konyvekert szemelyesen, bar kipostazzak, de mi inkabb elmentunk most.
A fotokat nezegetve ujraeled bennem az ideerkezes, a Honest Ed nevu aruhaz, ahol eloszor jartam.Az akkor meg magyar hangtol zajos sugaruton mar csak egyetlen uzlet, etterem mukodik.Itt ma kremest vettem.
Illett a hangulatomhoz a vintage butik a gyonyoru kek kabattal, szivesen visszamennek erte:)
Szoval idoutaztam, a kepek utolag nezve felelednek, a mini cooper, amilyen egyszer nekunk is volt, az aruhaz akkori utcan allo soru forgalma, tulajdonosa mar nem el..
Jo volt:)

 





A bujkal a Hold regeny Kanadaban jatszodik, innen a vagyam az olvasasra.Ma mar nem csak elkepzelni tudom a  helyzint, sok leirt helyen meg is fordultam.Izgatottan kezdem olvasni..