Thursday, December 17, 2015

a tökéletes sűlt gesztenye receptje...


B. diot pucol, a Ferfi fat hasogat:) a kutya eppen elegtetelt vesz a russian blue macskan, mert elfoglalta helyet a  kedvenc fotelban, all a bal. Panda ul, mint egy szobor, nez ram, tolem varja a megoldast de en csak legyintek,hangositok a radion es hozzafogok a mai suteshez.Tipikus csaladi idill, olyan mindennapi es megsem.
A ferjem olyan zajt  idez elo, mely elnyomja  a belvaros autosforgalmat a fulemben, fejben meg elropit messzire, mintha Aput hallanam.Jatszik velem a kepzeletem.
Tegnap kodszitalasban setaltam kenyelmesen, elveztem az arcomon csapodo apro, gombostunyi pottyoket, ma ismet nyar lett, 16 fok korul.Tovabbra is hihetetlen idojarasunk van, amit tovabbra is orommel fogadunk.
Szeretem a varakozas idoszakat, ahogy kialakitottam magunknak.Minden napra jut egy keves orom, keves ujdonsag, jo sok torodes.


a tokeletes sult gesztenye receptje:
A gesztenyeket keresztvagassal vagjuk be, majd tegyuk vizbe azni 1 percig.
A mennyiseget egy idoben tegyuk a vizbe.Utana ontsuk le a vizet, toroljuk alaposan szarazra egyenkent a szemeket, helyezzuk tepsire a vagassal folfele.Kb 2 dkg-nyi vajat morzsoljunk el a gesztenyek folott, majd tegyuk a sutobe(elomelegitett 365 )Pontosan 30 percig sutjuk igy, kivesszuk es azonnal fogyasszuk.Tokeletes, olyan, mintha utcan vettem volna .



*a receptet a yahoon talaltam, teszteltem