Saturday, December 5, 2015

a csillagszóró..


B. felhozta a fenyot a dobozbol,  mindig adok neki idot , hogy kirugja magat az egesz evi bezartsagbol.Kozben segitek is kisimitani a kisebb agakat, megigazitani az allasukat, ugy osszeborzolni valahogy, hogy aztan szep formasan alljon a fenypontban.Ilyen rendezgetes kozben talaltam egy csillagszorot, tavalyi, megmaradt, nem gyujtottuk meg.Nem vettuk eszre, mert minden elegett le lett szedve.Csak ez az egy simult ossze az aggal, egeszen kozel.Nagyon megorultem, imadom nezni a csillagszorot amig eleg, kozben gondolni mindenfelet.Gyorsan meggyujtottam, es ahogy alltam es neztem, az idei ev osszefolyt az elozo karacsonnyal , ez az egyetlen csillagszoro folytonossagot hozott letre bennem, a kornyezetemben, az idoben.Minden erommel probaltam felidezni mit ereztem akkor, mire gondoltam.Majd probaltam parositani a mostaniakkal.Es hat sikerult:) de arrol most meg nem irok, majd talan kesobb.Ha nem is erosen, de enyhen  szolva babonas vagyok.
Eddig jutottam az irasban, amikor megzavartak, a gondolataim tovaszalltak, nem tudom mikor talalnak vissza hozzam.Ha egyaltalan visszajonnek.
Evekig nem volt csillagszoronk emlekszem vissza, hianyzott.Itteni emberek nem teszik a fara.Valami europai termekeket arulo  uzletben talaltam ra egyszer, csak ugy, mint a  tojasfestekre.Igy lopakodtak vissza , ha megkesve is az unnepeinkbe.Importalt unnepi kellekek:)gondolom el.
Pedig kozben meg azt gondolom, ha elmegyek kirandulni igyekszem nem vinni semmit, azokat a targyakat amit naponta hasznalok, mert az elutazas lenyege az, hogy valami egeszen mast csinaljak.A csillagszoro megis hianyzott.Vagy ennyi belefer, a hulye kis szentimentalis lelkembe?egy csillagszoro, egy pirostojas festek, mert bar festeket arulnak itt is, de mind valami szivarvanyszinu  csillogo, glitteres , igazi husveti tojasra nem hasonlito.
A haz amugy szep hangulatu, feldiszitettem, a macskak is kaptak fat megint.Lola kapott egy jatekot, hogy le legyen kotve, o tul lelkes ugyanis, addig a macskakkal diszitettem.Aztan a fat kivilagitottam, az egok be vannak epitve az agakba, es most eloszor miota megvan ugy ereztem igy szep.Csak az egokkel, pedig azok is tisztak, semmi szin nincs.Vegul hopelyheket vettem, azzal lesz szepitve.Mit szepitve, gyonyoru lesz.Teljesen a keves is sok kategoria.
Az elso ajandek mar be is ult ala, az en Pandam..hatalmas kolyok, a sajatos, termeszetevel, egyedul engem enged kozel, egyedul hozzam kozeledik.Mindig unott kepet vag, beszel hozzam.En lelkesen valaszolok ennek ellenere.Nagyra ertekelem azt, amit kapok tole, elvegre macskafiu.
Adventi lazam atadom masokra is..sutok, gyartom a sajatkeszitesu, ketkezi munkam ajandekait.Mindig igy szoktam, igy szoktak meg tolem.
Uj suti-keksz tartot is vettem, egy porcelan Telapo csizmat, amiben Hoember kekszeket rejtettem el.
Hajnalban mezitlab kilopakodok, a cipokben Mikulas csokit elrejteni, pedig nincsenek kicsik:)de ez is en vagyok.
Holnap masodik gyertyat gyujtunk, rohannak a napok megallithatatlanul.Joejt nekunk:)