Sunday, October 11, 2015

Születésnapomra...


A   karacsony mellett  meg van nehany jeles nap, amikor atgondolom az eletem, az addig tortenteket, elerteket, megjart utakat, megelt  esemenyeket.
Ilyen volt  a mai nap is, amikor el ellopva nehany  percet magamnak, csak csondben megkerdezni:  boldog vagy?vannak meg almaid?..Ezek a kerdesek mar  csak azert is fontosak, mert  soha nem torekedtem betegesen a boldogsagra.Egyszeruen csak elem az eletet es nem hiszem azt, hogy csak az a cel az eletben.Mindent szeretek megelni, szomorusagot, banatot, oromet.Mindet fontosnak tartom.  Fontosnak tartom, hogy ki tudjam fejezni magam ezerfelen, az egy erzesnek is legyen ezer arnyalata, mintahogy van is.Sokat valtoztam az elmult 2-3 evben, ebben a hazban, ugy erzem   epitoen hatott ram.
Meg nehany ora es vege  ennek a  hosszu napnak.Volt benne siras nevetes.Egeszen varatlanul potyogtak a konnyeim, nehez  votl eldonteni orom vagy banat fakasztotta,vagy  a ketto kibogozhattalanul  egymasba otvozodtt.Ha ajandekot kapok meg ma is szeretnek szaladni az Anyuhoz elmeselni, megmutatni.A hianya  konnyeket csal  elo meg kozel 9 ev utan is.Nekem ugyanugy hianyzik, mint eloszor.Ezert van az, hogy olyan kijelentest teszek: az  erzelem, a szeretes  nem fejlodik.Vagy szeretunk valakit vagy nem, de ha igen, mindegy meddig miota nincs velunk, ugyanugy szeretjuk, mint amikor naponta talalkoztunk.


Mi  az abszolut oregedes jele? kerdeztem a ferjem...na  mi  az ?kerdezett vissza.
Amikor a boltban vagy hivatalban, young lady-nek szolitanak,  eloszor is eszreveszed...szetarad benned, jol esik, mosolyt csal, masabb jarast ad  es nem felejted elmeselni itthon:)
Van benne valami..mondta a ferjem.


Gyonyoru idonk volt,  zavartalan napsutes, 24 fok.
A fiamtol fulbevalot kaptam.A ferjemtol ezt a vidam sarga viragot kincses ladaban.Olyan vidam szinu, hogy mindenhova vittem magammal ma, es   reggel, ha kinyitom a szemem ezt latom majd  elsokent.
Kaptam egy uj kocsit, negykerek meghajtasu(a nyaralo miatt), egyteru SUV.Ugraltam, mint egy kamasz:)
Es szavakat is kaptam: a   ferjem elmondta, hogy minden szuletesnapon megkoszoni  azt, hogy megszulettem, es  Neki.


A boldogsag akkor is az olunkbe hullik, ha nem kergetjuk  csak elunk, szeretunk, ovunk, vigyazunk, figyelunk a  masikra... joejt mara:)