Sunday, October 25, 2015

"egyperceseim"...



Otpengos

Mivel a szuletesnapomon a fiuknak kedveztem es inkabb  turo rudi tortat sutottem, igy valamivel kesobb potolni akartam az eletembol kimaradt finomsagot.Mert szerintem a diotortanal nincs jobb..lehet velem vitatkozni is:)
A piskota, az en piskotam mindig gonyoru amig a sutoben van, amikor kiveszem onnan ugy esik ossze, mint en a latvanytol.Egy uj eljarassal sutottem mar tiramisu tortat, nagyon szep magas, rugalmas volt , az is maradt egeszen addig, amig el nem fogyott.Tehat ezzel a modszerrel fogtam hozza( amikor a tojast nem valasztom szet, ugy verem kemeny habba, kb 10-12 perc geppel)
Miutan hozzakevertem ovatosan a daraltdiot mindent, szepen betoltam a sutobe  a tepsit.Nem sokkal kesobb furcsa egett szagot kezdtem erezni..lenyitom es ugy maradtam..a tepsibol a keverek emelkedett egeszen magasra de tavozott is, bele a sutobe...olyan volt, mint valami boszorkanykonyha, Halloweenre idealis latvany...na de terjek eszhez, kikaptam  a tepsit, majd nem sokkal kesobb nekiallhattam sutot tisztitani.Jo, hogy vannak csodaszerek amivel csak befujunk, leoldja, de ki is kell torolni, takaritani.Az a nehezebb resze, akarhonnan nezem.Nem a kedvenc hazimunkam, de megcsinaltam.
Jo ideje sutok fozok, es ha nem is vagyok a hiresek kozott de eddig megettuk amit csinaltam, mert eheto volt!
Az otpengos suti receptjet Anyutol orokoltem.A neten kerestem de nincs font, nem talaltam.
Ennek az a lenyege, hogy a piskota akar ossze is eshet, mert a vekony piskota a jo.Erre diokremet kenek, majd bevonom csokival es voila: kesz a suti.A nev eredeterol sajnos semmit nem tudok.
Arra gondoltam, amikor  a pengo volt a penznem, ennyibe kerult az eloallitasa.Vagy esetleg cukraszdaban ennyiert adtak egy szeletet.

George
A ferjem vett egy utanfutot, a vonohorog az en kocsimra lett felszerelve.A muhely kozel van, az iroda oldalt bejarattal.Nagyon kedves idos holgy az adminisztrator, telefonra o valaszol, a kutyajat is beviheti ,egy yorkiet:)A kutya neve: George
A holgy kozlekenysege segitett abban, hogy nehany perc alatt kepben voltam az egesz csaladrol, 6!! fiutestvere van.A ferje nehany eve elhunyt, ok segitenek a  nehezebb hazi munkakban.
Ami megis szavamat vette, a kutya a ferje utan George, az o nevet kapta.Innen mar furcsan ereztem magam.
Lehet velem van a baj, de en nem tudnam elkepzelni, hogy a kutyam Jancsikamnak hivjam..

Teszt
Olvasom valahol, hogy a mentalevelek szagolgatasa elmulasztja az ehseget.Gondoltam a fiukon kiprobalom, mivel nem tudnak rola, igy hiteles a teszt.
Mondja a ferjem, farkasehes, mikor eszunk.Odadugom az orra al a  frissen vett cserep mentat.Mondom neki:ugye milyen jo illata van?
Szimatolja: igen jo jo, de mikor eszunk?
Ennyit a tesztrol, meg a menta hatasarol:))



+nehany pillanat a hetvegebol..