Wednesday, October 7, 2015

a vásárlás...


Talan massal is elofordul olykor az erzes, az evszakok, evek monoton utvesztojeben, mintha megallt volna minden, csak a taj latvanya, a homerseklet valtozasa mutat ra, hogy megis megy az ido.Nem allunk.
Nekem sokszor volt mar hasonlo erzesem, de nem most, ez az ev mar a kezdetetol egeszen mas. Valami kivaltja bennunk, fel kell nonunk hozza talan? igen, ahhoz a pillanathoz, amikor bekovetkezik bennunk, majd a kornyezetunkben is: maga a valtozas.


Ez az ev abban is mas itt a blogomban is, hogy a legkevesebbet irtam a korabbi evekhez kepest, es egeszen megfeledkeztem a blogom szulinapjarol.
Abban is mas, hogy ilyenkor mar hetekkel korabban,( minimum 2 hettel korabban) lazasan keszulok a Halaadasra, mig most csak ma kezdtem el. Es abban is mas, hogy egyutt szoktuk megvenni a pulykat, ugy mint sokan a fenyot karacsonyra, de ma csak egyedul voltam.Ram biztak mindent.
Ma vasaroltam, szo szerint , nagybetusen.Egyik uzletbol mentem a masikba, fejben tartom mit hol szeretunk, hol a legjobb, meg az Ikeaba is eljutottam.Ott csak karnist vettem(es egy tejeskannat) a nyaraloba, ez nem tartozott volna  a  mai naphoz, de nem birtam ki.
Mar minden egyutt van ami kell a hetvegemhez, a hangulatom is, a szivem is a helyen.Szeretek unnepelni, nincs stressz, csak egyutt leszunk, a tet: a szeretet.
Az Ikeat talan azert is szeretem tobbek kozott, mert majdnem mindig talalok olyan targyat, ami visszavisz a gyermekkoromba.Pl a kezmosotal, vagy ma ez a tejes kannara emlkezteto, de egyebkent vazanak fogom haszalni.Csak annyiban mas, hogy az feher volt es volt teteje, ennek nincs.A kanna atmelegedett a friss tejtol, de tilos volt inni.Eloszor felforralta Anyu, aztan lehutotte.Vastag fole, vagy pilleje volt, ahogy hivtuk:)a tejes kanna melle eszembe jutott a zsiros bodon, mint szo, nem tudom mikor hasznaltam utoljara.
Aztan talaltam egy uj naplot is:) a sokadikat igen.Csak a cime miatt kellett: Elj a manak!
Eljunk a manak, egy keves jovovel a tudatalattiban:)joejt !