Monday, August 24, 2015

az utóbbi néhány napról...


Atneztem az elmult 4 honapban keszult fotokat, selejteztem.A sok hasonlot, majdnem ugyanolyant leszukitem csak egy kettore, aztan ujbol selejtezek majd, mig vegul csak egy- egy marad.De hiszen egy is eleg, nyugtatom meg magam, mintha megijednek  attol a vesztesegtol, amit en magam idezek elo.
Szamtalan cicas, kutyas, vizes, viragos, fozos foto keszult.Szamtalan olyan nem keszult, amiben eppen megeltem a pillanatot, hulyen jott volna ki, ha kozben kattintgatok.Pedig de jo lett volna neha.
A fejem tele van az elmult napk zsufoltsagaval, amikor hirtelen annyi minden zuhan a nyakamba, mig maskor egesz honapban sem.A terhek nem oszlanak el aranyosan.
Ha a penteket kellene jellemeznem, sofor voltam, aki levezetett tobb szaz kilometert, megis mostam is, kutya is jart fodrasznal, foztem is es elfaradtam.Amikor nap vegen a ferfi megjegyezte, hogy remelte a napok ota megvett turobol esetleg palacsinta lesz, akkor csak adtam egy nezest es elmentem furodni, de tudta a nezesbol, hogy ne feszegessuk a turotemat.


Szombaton szabadban foztem,  este moziban voltunk..Ricky and the Flash, Meryl Streep legujabb filmje..hozta onmagat, bar nem a legszerencsesebb filmvalasztasa volt, plusz a tortenetnek nem volt sem eleje sem hatulja, de foleg uzenete abszolut nem.Mar csak azert sem, mert egy haromgyerekes anya, aki magara hagyja ferjet es  gyermekeit, hogy mint rockzenesz az almat megvalositsa, szerintem nem kovetendo uzenet.Akinek ilyen vagy hasonlo alma van, szimplan ne alapitson csaladot, kovesse az almait.


Vasarnap ismet szabadban fozes, vendegek, nagy beszelgetesek.Ilyenkor nem lehet kivonni magunkat ugy, mint a  Tv-t nem nezem, nem kapcsolom be..ilyenkor vegighallgatod a mondottakat, elraktarozod es magad megprobalod feldolgozni.A tozsde zuhan, kaoszrol, gazdasagi apokalipszisrol beszelnek...ugyanakkor kilepek az utcara es ebbol semmit nem latok, nem erzek..vagy talan nem akarok?  az is lehet.


Aztan ma miutan ismet millio ugyet bonyolitottam , hazajovok es meg kell allapitsam en vagyok az inger a macskaknal, a Pavlovi reflex kivaltoja.En vagyok a feltetel az o felteteles reflexukben, mely nyavogasban merul  ki.Vegelathatatlan, erhetetlen nyavogas.Vagy enni kernek vagy simizes, simizes mondjuk mindig kell.Ha huzszor jovok haza, akkor huzszor rohannak felem.


Probalom elhessegetni a rossz hireket, es kozben viragot ultetek ebbe a cserep kiscipobe, egy bolhapiacon akadtam ra.Azert vagyom ilyen helyekre, mert ott meg talalni olyan targyakat, melyeknek lelkuk van.