Tuesday, June 30, 2015

a nyaraló...



Van egy nyaralom Quebecben, a Tremblant hegylancolat labanal, Montrealtol eszakra 1 ora vezetes, sok kis to, patak, sok zold kozepen, a vilagvegehez egeszen kozel.A haz jelentektelen, meg nem is mutatnam meg, de az elkepzeles mar el , amilyenne szeretnem, majd.Egyszer, nem tudom mikor.
Az euforikus oromom, amikor meglett, azonnal felvaltotta a rossz, ami a joval ugye kez a kezben jar, az orom soha nem lehet gondtalan.A ket evvel korabbi problema ujbol kidugta a fejet, ujbol volt korhazazas, ijedelem, riadalom.Csak nem akartam beszelni rola, vartam, hatha elmulik, hatha rossz alom az egesz.Uj modszer, 90 napig egy nagyon draga gyogyszer, ami mutetnek illik be, naponta szedtem.Tunetmentes voltam, szinte repultem ismet, az oromtol is es egyebkent is.
Volt a nagy terv, ott toltom a nyar felet , a kutya es en, a csupa zoldben, teljes gyogyulas lesz, kepzeltem el, almodoztam.Majd festunk, meg a  kertben is van mit tenni.Neha lemegyunk a nagyvarosba, tokeletes, majdnem idilli, a nyaralo vonzasaban a vilagvaros.Kedvenceim mind fellelhetok, nem veszitek semmit.
Jo ket hetig elveztuk az idillt, legszebb momentja egy ejszakai raccoon csaladlatogatas volt.Egy anya  a kicsinyeivel, harommal.A toksotetben hiaba is fotoztam, semmi nem latszik.Valamit allitanom kellett volna  a gepen, mert fotoztam mar sotetben.A kutya ugatasatol az anya furcsa hangot adott ki, ijedten alltak sokaig, majd elnyelte oket az erdo.
Aztan jelentkezett a tunet,mielott eppen befejeztem volna a gyogyszert, belolem az orom tovaszallt egyetlen masodperc alatt, pakolas haza.

Julius 6-an megyek orvoshoz.Meglehet, hogy mutet lesz a vege, ha vegre batorsagot gyujtok hozza,amibol eleg keves van.Meg szamomra is uj, hogy en aki soha semmitol nem felek, maximum feltek, a mutet ennyire riaszt.Valahogy nem tudom elkepzelni, nekem meg a  mandulam is a helyen van.Soha nem voltam korhazban, ha igen, en mindig a masik oldalon voltam.
Szoval itt a nyar, es en szinte nem is nevetek, egyfele depresszioba csuszok lassan.Nem mely, mert felismerem, probalom ellenkezelni.Festek, kertezek, varrok, most eppen egy szoknyat...es kozben ugy varom a julius hatodikat, mintha akkor majd minden varazsszeruen megvaltozna, pedig nem fog, de jo addig is, egy hetig meg elhinni...


* a nyaralo fotoja a netrol, tobbi sajat.