Saturday, November 29, 2014

cardinal...

Ma reggeli latogatom..a madaretetorol leszorjak a magot , igy a foldrol csipegetnek..tul messze volt, es bentrol kaptam le, nem latszik teljesen mennyire szep..

Friday, November 28, 2014

2 nappal korábban...


Szerdan indok nelkul jokedvuen jottem haza, parkolas utan gyors folnezes, Lola csovalta a csak kepzeletemben latszo farkat, orult.Szinte kettesevel vettem a lepcsoket, fulbenyalos puszi megvolt.Mielott udvozoltem volna mindenkit, mar csorgott a telefon kitartoan, szaladtam valaszolni, nehogy  atkapcsoljon az uzenetrogzitore.Ez eppen eleg volt ahhoz, hogy kizokkenjek a szokasos , szertartasos udvozlesbol.
Sietosen atalakultam haziasszonnya, vegeztem a tervezett munkam..mosas, fozes, gyors rendrakas...es ki tudja meg mi mindent.
Telt az ido, orak multak el, amikor rajottem mi hianyzik meg ugy is, hogy Lola kepes olyan benyomast kelteni, mintha legalabb hatan lenne.Panda unottan nezett ahogy surogtem forogtam, biztosan azt gondolta, O ugyan nem ugralna ennyit...amikor hirtelen kapcsoltam :hol van Ginger??o is az ablakban szokott ujabban varni.Elindultam keresni, hivogatni, mert nagyon szokatlan volt, hogy nincs, idegen tole.Hiaba szolitottam a neven, hiaba ciciciztem, nem kerult elo.Lola is hiaba rohangalt, nem talalta.Lementunk a foldszintre, ahol az uzlet van, illetve lenne, ha uzemelne, egyelore fuggoben van..szokasa az apjaval , beulnek a kirakatba, es nezik a forgalmat.Az uveg sotetitett, csak ki latunk, be nem olyan egyszeru.Itt sem talaltam sehol.Lementunk a pincebe, a mosodaba, kazan van itt, semmi eredmeny.Kezdtem ideges lenni, panikba esni, mert eszembe jutott, hogy a fiuk lomtalanitashoz keszultek, kiraktak dolgokat.Azt tudni kell, hogy 5 ajtonk van osszesen a hazon, ki vagy bejarat.Minden lehetoseget vegiggondoltam hol tunhetett el, de azonnal el is vetettem mind, hiszen ha ajtot nyitunk barhol, szalad, bujik el, nem akart soha kimenni.A tornacon van a doboza, ahol a dolgat intezi, azt sem tudja hogy szaladjon befele, amikor kesz van.Lola velem egyutt izgult, aggodott, mar sirasra gorbult a szam, a szemem megtelt konnyel.Nem is hittem, hogy ilyen rovid ido alatt ennyire megszerettem.Telefonaltam a ferjemnek, szo szerint szamon kertem, ami nem esett neki jol.Fogalma sem volt hol van Ginger.Elovettem az iPadom, azon van egy  program, macskanyavogasokkal, azzal jartam korbe a hazat, hatha elohivja a hang, de semmi.Panikomban kimentem az utcara, ott is hivogattam, hatul a kerti reszen, ahol beallok a kocsival.Sehol semmi.Teljesen osszetorten jottem be, rogytam le, meggyozodve arrol, hogy Ginger eltunt.Valami figyelmetlen pillanatban kiosont, mert kis buta, kivancsi es eltunt, eltevedt, vagy elraboltak, nem is tudtam mit higgyek.
Ide vanszorogtam a gephez, hogy azonnal irok a nagy banatomrol, amikor hirtelen Lola ugralni kezdett, olyan orulosen.Nezek balra, ki maszik ki a kandallo folso reszebol??ki mas, mint Ginger, almosan, alig nyilt a kis szeme,hatalmasat nyujtozott es szaladt hozzam..a szam folfele gorbult 180 fokot...dorombolva dorgolozve engesztelt..nagyon nem kellett, el voltam foglalva azzal, hogy megvan, nem veszett el...





Tanulsag? nem az eltoltott ido szamit elsosorban valakivel, hanem amilyen melyen megerint.
Neha el "kell veszitenunk" valamit/valakit ahhoz, hogy rajojjunk mennyire fontos  szamunkra:)

En koszonom jol vagyok , azota megnyugodtam, a buvohelyet is ismerem.:)

* sajnos nem O van a foton,  abban az allapotban nem az volt az elso gondolatom, amikor meglattam:) pic. from net.



Monday, November 24, 2014

alvás elõtt csapongva...


Kesore jar, aluszik mindenki, eppen ott, ahol elerte az alom, es en engedem meg egy ideig az edes alvast, mielott megbolygatnam azzal, hogy mindenkit a helyere terelek.
Nem vagyok almos, nem tudok aludni, faj a gyomrom kisse, valamit erosen elnyomok, akkor szokott igy.Iszom egy pohar tejet, talan segit oldani a feszultseget.
Hivatalosan is crazy idojarasunk van, merthogy leirva ma +16 fok volt, a nehany nappal korabbihoz kepest majd' 36 fokot melegedtunk.
A ho szinte nehany ora alatt tunt el, olyan erzest hagyva, mintha csak almodtam volna az egeszet.Varazs volt.Es azert multido , mert holnap mar ismet minuszban leszunk.
Egyszer 10 honapig otthon voltam, mar ugy otthon, hogy innen , az itthonbol otthon.Amikor behunytam a szemem a teli kavargo hofuvasokat lattam, a nehez jarasu embereket, beoltozve imbolyogtak, vagy a vegelathatatlan kocsisorokat az autopalyan, bumper-tol bumper-ig lepesben.A megszokott magany hianyzott sokszor.A nok az erosek benne? vagy csak en szoktam meg?megszerettem, mert valaszthatom? Mas szamara talan furcsa vonzalom., kulonosen karacsony kozeledten. Magamban hordozok  en sokmindent.
A filmet nezve(Tavol Afrikatol) megallapitottam Robert Redford nem azert tetszik, mert jokepu, igazi szepfiu volt, nem csak azert.A kifejezo beszedtechnikaja, ahogy a szoveg az arccal, a mimikaval szinkronban van, ahogy mosolyog es hozza mosolyog a szeme is, amilyen szepen beszel, napjainkban nem is talalok hozza hasonlot.Osszesimul a szoveg a  reakcioval, elhiteti velem, amit mond.A safaris ruhaja a zold inggel kulon bonusz:)
Fejben mar keszulok a karacsonyra, ami eleg ahhoz, hogy megtoltse a szivem szep lassan, atjarja lenyem, tularadjak, talan csak igy kepes szeretetet adni az ember.Soha nem ertettem a zsortolodeseket karacsony tajan.Mindenki maga alakitja olyanna , amilyen.
Gingernek szep karacsonya lesz, miutan otthonra lelt:) B. szerint fol fog maszni a fara, amilyen pajkos, a tetejeig meg sem all  majd.Beillik disznek is, amilyen szep.
Az unnepi varakozas , a keszulodes annyi mindenbol tevodik ossze, es bar nem a targyakon, az eszkozokon van a hangsuly es nem azokban rejlik, de az ember sokszor azokat hasznalja kifejezni onmagat.
Kek es feher fat almodtam iden.Szeretnem, ha szep lenne, legalabb olyan szep, amilyen szeretettel keszitem majd.Latszik, hogy keso van, csapongok ossze vissza, es tul erzelgosen..ideje parnat keresni(Dennis utan szabadon) ..joejt nekunk:)


*egyszer hazi kedvencek kepeivel diszitek fat, ezt most talaltam ki, leirom, hogy ne felejtsem el.




Thursday, November 20, 2014

Ohh Canada...

 ...igy kezdodik a Himnuszunk, de nehez napokon refrennek is alkalmazom.
Tegnapelott viharos szellel jott a sarkvideki levego, -20 fokra ebredtunk, maradt velunk egesz nap.Neha olyan erzsem volt a haz , ami kobol epult, es emeletes, vagyis eleg szilard , tekintelyes megjelenesu, de darabokra fog esni a kovetkezo lokestol.Repuleskor ereztem hasonlot, ha legorvenybe kerultunk, mindig azt hittem a kovetkezo pillanatban darabokra esik szet a gep.Szoval tegnapelott az arcomon ugy ereztem jeg borotvalta le a folso hamreteget, aminek este tovabb ereztem a hatasat, feszult az egesz.Szaunaztam, majd alaposan kremeztem felkeszitve a hasonlo napokra, legyen hidratalt, taplalt.Tegnap reggel mar orulhettunk, minusz 13 volt reggel, delutan egeszen -9 ig melegedtunk, amikor megerkezett a ho.Nem keves.Ma reggel ismet 13 volt, napkozben ujabb havazas, vagyis semmi uj nem tortent ma.
Hogy megorizzem a humorom, csak azert meselem el a kovetkezot.Beugrottam hazafele vasarolni.Az uzlet bejaratahoz kozel elhelyeztek egy Telapot, amivel semmi gond, hiszen hamarosan megerkezik..de a talapzatnal van egy piros gomb, amire ra lehet lepni es enekelni kezd, meg ez is rendben volt, vidam karacsonyi dalokat enekel, csak ne tancolna szegenykem.Szegeny Telaponak nem tudom ki volt a koreografusa, de olyan csipo mozdulatokat kapott az osz fejehez, hogy meg en is elpirultam ahogy rangatta...




Wednesday, November 19, 2014

blog ajánló...


A blogom egeszen kis langon mukodik, nincs oriasi latogatottsaga,  megis veszem a batorsagot es ajanlok. Ha esetleg olyan olvas engem aki Ot nem, Neki(k) a figyelmebe.
Nem keszitettem  felmerest, nem hasonlitottam, nincs ilyen alapom,( nem is tennem,) csak ertekelem , amit latok, olvasok Tole.Csodalatos  a munkaja: hiszen gyerekekrol szol.
Idonkent enged nemi betekintest a mindennapjaikba, talan nem is tudja de varazsol vele.Neha ovis blognak nevezem a szo legszebb ertelmeben, mert tartalmilag, esztetikailag  egeszen felsofoku. 


O Julia: Felelet világomnak
En most igy koszonom meg a nagyon szep beszamolokat, a megszebb fotokkal szemleltetve.
Tovabbi sok sikert  kivanok a nagyon szep munkadhoz, szeretettel!:)

Sunday, November 16, 2014

az elsõ hó...


Gyongeden havazott egesz nap, meg mindig, bar nagyon keves maradt meg.A beton csupa viz, de az agakon, bokrokon, hazteton  porcukros a latvany.Innen visszatekintve nehez elhinni a keddi 20 fokot.
A forgalom meg mindig eros kinn, ejfel utan ul el tobbnyire, nehany orara, hogy ujbol erot meritve zugjon a zaj.
Az uzletekben kipakolt karacsonyi keszulodes a havazassal egyutt mar nem olyan idegen, szinte ertelmet nyert igy. Konyveket rendeltem , ajandek lesz, egy sajatmagamnak is.Keresni kell indokot , hogy onmagam is ajandekozhassam.A horoszkopom szerint tobbet is megengedhetnek magamnak,mint ahogy elek.Talan.
A konyv kapcsan ujbol eszembe jutott az orokos hasonlitas(en is csinalom) a filmmel, ha van olyan, az  eppen aktualis konyv valtozata.Idobe telt, amig rajottem mennyire nem szabad hasonlitani.
A konyveknek nincs zenejuk peldaul, mekkora veszteseg lenne ha  egyes filmzenet soha nem ismertunk volna meg.A kepek, a latvany, meg akkor is potolnak, ha sok sok resz kimarad a filmbol, ami a konyvben szerepel.Ki lehet venni a velojet, arra epiteni , es bar roviditett, de a mondanivalon nem valtoztat.Az uzenet megmarad igy is, ugy is.

Out Of Africa | Soundtrack Suite (John Barry)

Thursday, November 13, 2014

a mellény, az ing, és fecsegek..

 Ma megerkezett az online, (Amazon.com) vasarolt mellenyem.Pontosan olyan, amilyennek kepzeltem, foton lattam, csak a szine fekete, feher ugyanis nem volt.Puha, meleg, ket zsebe is van es eleg hosszu, a combomig leer.Nehany napja talaltam hozza egy flanel inget is, farmerral most ez lesz a szabadidos szerelesem:) olyan, mintha farmon ganzdalkodnek, eppen olyan.Az ing markaja Ralph Lauren, mert  legalabb egyvalami legyen az:)kulonben nem en lennek.
 Egesz nap hoszallingozas volt, de jelentos mennyisseg nem lett es igyekeztem nem venni rola tudomast, hogy a mellenyem kiprobalhassam, abban mentem koraeste vasarolni.Nagyon jol melegitett es nagyon szerettem a ket zsebet, a kulcsom beletenni, nem kell a taskamban kutatni utana, a kesztyum is beledugtam..szoval szuper:)
A megszokott folnezes az abalakra es Lola var helyett, ket fej nezett le ram, Ginger is odault, Panda az udvarban vart , elobb dorgolozhetett.
Visszaterve a ruhakra, divatra,a multkor lattam kar es labszar melegitot, kotottet.Arra gondoltam ahogy nezegettem , teljesen egyforma, eppen oda huzzuk, ahol fazunk:) vagyis vettem egyet, de meg nem avattam fel, meg nem tudok nyilatkozni ez ugyben.
A fiuk eppen egy hete robbantak le, nem keves munkat adtak, de mara mar nyoma sincs, es szerencsere ugy jottek ki belole, hogy en nem betegedtem le.Most, hogy megjott a mellenyem, mar beteg is lehetek, mert ebben biztosan nagyon gyorsan rendbejonnek:)
A hideg es a ho lassan rahangol az unnepi keszulodesre, amiben most azt tervezem, hogy minel tobb jotett legyen benne az oda vezeto uton.Ma egy neni megkert az aruhazban, segitettem neki ferfi pizsamak kozott meretet keresni, mert nem volt vele a szemuvege.Mutattam neki ha a betuket nem latja, az akaszton szinnel is jelolik.Nagyon koszonte, es kozben elmorogta miert van ilyen keves elado...minden nem lehet tokeletes:)




* egy ideje gondolkodtam azon, nem biztos, hogy jo otlet volt levenni a hozzaszolasi lehetoseget.Kulon koszonom Nektek, hogy ennek ellenere is megtalaltok!:)♥

Wednesday, November 12, 2014

egynapos kaland...

 A November az a honap, ha hirtelen eltunne  sem hianyozna.Nem vagyunk oda egymasert.
Ha ferfi lenne, tegnap megis elcsabitott volna  a kozel 20 fokos homerseklettel, a ragyogo napsutessel,  a fenyben hangsulyozodo szineivel, pompazatos nap volt.Tipikus ferfikent(tudom van kivetel is:) mara odalett a sarmja, a vonzalma, csibeszesen lelepett, sarkvideki levegojevel lehutotte  a tegnap meg olyan nagyon nekivetkozott embereket, koztuk engem is.
Egy kicsit hasonlit a kozepso gyermek szindromahoz, amikor az elso ugye az elso, es a kicsi az meg kicsi, a kozepso meg mintha nem is lenne van.Atmenet az Oktober szepsege es a Karacsony fenyessege kozott.De talan igy van jol, szuksegunk van az atmenetre, mint felkeszulesre.A kozepso gyermek is ugyanolyan fontos az elso es az utolso kozott.
Tehat a tegnapi egynapos kalandnak vege, ma mar szeltancot jarnank , ha felkerne, ha tancba mennek vele.De ugye en ferjnel vagyok, nem tancolok massal:)









Monday, November 10, 2014

mese..

 Hol volt hol nem volt, mindenen innen es tul, az operencia ezen oldalan, volt egy kiskutya.A hegy labanal, a patak partjanal volt a haz, ahol egy februari ejszakan szuletett.Kulonleges nap ejszakaja, a Valentin nape, amikoris vilagra jott, talan ennek koszonheti hatalmas szivet.
Nott, cseperedett, gazdaja oromere.Egeszen kiveteles kapcsolat kezdett bontakozni kozottuk, elvalaszthatatlanok lettek.Eppen, hogy csak megtette elso lepeseit, elso kalandjait , szinte maris koltozni kellett.Uj haz, uj kornyezet , uj kaland vart ra, es akkor meg nem is sejtette, de uj testver is, egeszen pontosan 7 cica.Meg alig baratkoztak ossze, a cicak maris uj otthonra talaltak, kiveve kettot.A kiskutya imadta a kozos jatetkokat veluk, huzni, nyuzni, vonni oket, de csak jatekosan.Aztan egy napon mar csak ketten maradtak, a kiskutya es a fekete-feher macska.Szepen eltek egymassal, meg az ennivalot is megfeleztek testveriesen mindig.Igy ment ez majd masfel evig, amikor  egy  esten  esetlen, felenk kiscica , de felelmet legyozte a kinti sotetseg, az ehezes, a fazas, ugy gondolta  a teli hideg elott otthonra kell lelnie.A fekete feher macska szeretettel fogadta, koszontotte, mint regi ismerost, vagy talan annal is tobb erzest keltot.A kiskutya vadul vedte ami az ove, a birtokat, a gazdajat, ellensegkent kezelte a cicat , amig gazdaja szepen el nem magyarazta neki, milyen rossz lehet a kiscicank egyedul a zord ejszakaban.Latva a simogatast, erezve, hogy o nem serul, az o szeretete, lassan megnyugodott, de szemmel kiserte minden mozdulatat.Idonkent ha olyanhoz nyul a cica, tudatja vele ki az ur, ki a rangidos lako, kinek hol a helye, de mar elszelidultek az indulatok.
A gazda gondolt egyet, mi lenne ha valami kozos pontot talalna neki, ahol  teljesen egyformanak erzik magukat...igy jott haza egyik este a macska kutya lakkal, amiben lehet aludni, lehet jatszni, kormot elezni, de ami a legfontosabb testveriesen egyforma lenni.

 Igy zarul ez a kis tortenet, ahol a kiskutya ,a fekete feher macska es a voros kiscica elnek tovabb szepen, egyetertesben, mint a meseben:)




Wednesday, November 5, 2014

a nõgyógyásznál...


Ma reggel viszonylag koran, 9-kor nogyogyaszaton voltam.Az incidensem ota fel evente berendel az orvosom, csak azert, hogy biztosan rendben van minden.Kiveve ma, ha nincs problemam csak egy ev mulva kell menni.Hurra!:)
Egy hat emletes parkolo van mellette, ahol valamilyen oknal fogva mindig ugyanannyi kocsi all(erre mindig racsodalkozom), es en most is csak mentem korbe korbe, hogy vegul a teton parkolhassak, ott akad hely.Lifttel de gyalog is lehet lemenni a korhazhoz, ahol az orvosom rendel .A korhazi lift a masodik emeletig visz, ahonnan azonnal a varoba lepunk.Balra van a noverallomas, jobbra a vizsgalok.A noverallomason bejelentkezunk, majd leulunk kozepre , ahol szolitani fognak.Ma nagyon gyorsan ment minden , elsok kozott voltam.Osszesen 6 vizsgalo van, eloszor bejon a nover, majd a korhazban gyakorlatozo medikak jonnek be, kerdeseket feltenni, es mire maga az orvos jon, mar mindent tud rolunk.
Amiert errol most irok, a mennyezeti fotok.A vizsgaloban , aholl fol kell fekudnunk, festmenyek vannak a mennyezetre rogzitve.Vizsgalat kozben csodalhatjuk, hogy az egyebkent nem kellemes helyzetet oldja es valahol jo erzessel jovunk el.Azt hiszem ez lehet a magyarazata.Engem mindenesetre nagyon megerintett, pozitivan.
Sehol nem lattam meg ilyet, pedig tavaly tobb helyen is jartam , magankilinikan is.A ferjem akart masodvelemenyt is.
Ha lehetne ertekelni, adnek egy csillagot ezert a megoldasert:)


Es nehany foto a varosrol, amit vezetes kozben kattintottam(tudom nem  dicseretes, de nem tudok ellenallni es foleg ennyiszer nem tudok megallni:)











Monday, November 3, 2014

Ginger , kamera, õsz..

 Delutan fel 4-kor alltam meg vasarolni, a kijelzo nem csak a pontos idot de a homersekletet is mutatta:+17 Celsius es November 3.A parkolo szelen huzodo fak megfogyatkozott lombjain atbujt a Nap, szorta fenyeit.Meg a forgalomban attancolo , jatszo falevelek is kaptak belole.Megszepultek.Nem lehet mindent geppel megorokiteni, csak fejben fotoztam.
Ginger a kepeken lathaton  beilleszkedett, mondhatni azonnal otthon erezte magat.Lola orul, mert kapott egy testvert es jatszotarsat.Es ennek en is orulok:)
Ma megjelent az anya, megnezte Gingert de a cica nem akart menni vele.Kerestem az eredetet, majdnem nyalmintat is vettem(csak hulyeskedem), hogy felderitsem a szuloket, de eleg volt hozza a latottak.A harmadik szomszedban van egy teljesen voros macska, en tippem szerint o az anya es Panda az apa.Pandatol a feher labakat es nyakdiszitest kapta,mig  az anyjatol a voros diszitest.
Mi tovabb irtuk a tortenetet, a ferjem szerint Panda az apa, hazajott a fiaval, vagyis Ginger nem kislany, fiu.
Szeretnem oket egyutt fotozni majd, eddig nem sikerult , mert amikor van egy dorgolozos jelenet es en rohanok a gepemert, addigra tovabballnak.
Ma megerkezett a megjavitott szuper kameram! meg penteken kaptam egy e-mailt, hogy postaztak,  utana meg 3-t, hogy hol van eppen, es hogy ma hozza egy futar.Nagyon boldog vagyok.Most eppen minden nagyon jo.