Saturday, December 27, 2014

"egy nõ" karácsonya...


A no allt a fa mellett,ezustszurke  pulover, hozza szoknya, puha csizma, haja feltuzve , nehany tincs nyakaba logott, tekintete a csillagszoroba kapaszkodott, erot nyerve belole. Tovaszallt, mintha csak egy pillanat lett volna az elmult  egy honap.
A ferfi odalepett hozza, fekete nadrag, hozza ing, haja kocos, mintha direkt borzolodott volna ossze.A no kezeert nyult, huzta magahoz,de kozben hajolt fole,majd megcsokolta.
Koszonom Dragam ezt a Karacsonyt(is)! mosolygott fol a hajolasbol.
Anya! szolt a fiu -az elmult evek egyik legszebb unnepe volt!
A no faradtsaga elillant, magic szavak , gondolta.De hat akkor igaz, akkor eppen ugy eltek at, ahogy o, az izgalmakat , a szepiteseket, sutes fozeseket.Igen a konyha ilyenkor a kedvenc helye. Kutya es   cica, macska ulnek a padon, figyelik mozdulatat, hangot adnak ha kerdezi oket es olyan erdekes osszevisszasag van, mert mindenki a sajat nyelven kozol de megis ertik egymast.Ez a karacsonyi csoda resze lehet.
Az ajandekok az iden tokeletesek voltak, meg akkor is ha a kutya  onzoen behabzsolta a macskaket is, csak akkor jaszthattak , amig aludt ofelsege.Miss Rofi megtepazva, a kek eger haborukat jart meg kulseju, a zsak meg  egyszeruen a kutya fekvohelye lett.Nem adja at.
Fenypont aztan egyetlen ajandek lett  a simaboruek kozott, amit a ferfi kapott a notol.
Van egy foto,5 eves a ferfi rajta, kezeben egy mesekonyv, meg nem tudott olvasni emlitette honapokkal korabban, pedig kivancsi volna a kepek melletti szovegre.
A no elraktarozta az informaciot, de masnap mar a neten kutatta  a konyvet.Egyet talalt, meg is szerezte.A Varazsige varazsajandek lett.
A mult  sokszor felszinre torhet, a hianyossag neha potolhato is, orvosolhato.Karacsonyi csodakent:)