Thursday, December 18, 2014

last minute x-mas...


..emlekszem azokra a zord reggelekre, nagyon koran kellett kelni, nem volt meg autom, igy az utazas masfel ora volt reggel es este haza.
Mivel a Szenteste itt nem unnep, azon a napon is dolgoztam du.4 ig, utana kis munkahelyi unnepseg, amit az ember ilyen utolso pillanatban a pokolba kivant meg akkor is ha karacsony es szeretet unnepe, mert fejeben porgott az otthon, akik varjak es meg sehogy nem all szinte az unnepi keszulodessel.Nagy nehezen az ajandekok meglettek, elrejtve, remeli nem kutattak fel, gondolt oda gyorsan.Ez kulonosen olyan szemelynek nehez, aki szereti az idejet tolteni, nem sietve kapkodva, mint en.
Szerencsere munka kozben tudtam rendelni dobos tortat, helybe hoztak, egy karacsonyi sult sonkat, vagyis igy fogok egyensulyozni hazafele a metron, a buszon, gyakorlatilag en magam leszek a karacsonyfa, poenkodtam onmagammal fejben.Es vegre indulhatok.
Az utazas kivetelesen elropult, mintha nem 90 perc, hanem 5 perc lett volna.Neha igenis vitatom az ido mulasat, nem egyforma merteku, alkalomtol fugg sokszor.
Aztan vegre benyitottam az ajton es akkor mar megnyugodtam, pedig akkor allt minden igazan a fejetetejere, de en voltam kontrolban, en kezeltem az esemenyeket.Gyors furdes, atoltozes, valami szep ruhaba.Gyors terites , valami szepet, az etel, amit hoztam meg meleg es van a keszen vettnek is szamtalan elonye.Gyors fadiszites, ajandekcsomagolas, a fa ala szinte bedobaltam zsonglori mutatvannyal.Es mar kezemben a csongettyu, csilingel, csalogat....meg most is elpityergem  magam, annyira szepek voltak.
Irtam ezt azoknak az anyukaknak, felesegeknek, baratnoknek, akik most hasonloan keszulnek, last minute mod...emleket fog hagyni, szepet!